Premier League-kamp flyttet til 17. mai etter funn av falsk bombe

Manchester Uniteds Premier League-kamp mot Bournemouth ble avlyst etter funn av det som viste seg å være en falsk bombe. Kampen på Old Trafford er flyttet til 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele startet da tusenvis av tilskuere på tribuneseksjonene North Stand og Stretford End ble evakuert få minutter før opprinnelig kampstart klokken 16.00 søndag ettermiddag. Kort tid senere ble også de to andre seksjonene evakuert.

– Fem minutter før avspark ble det meldt på høyttaleranlegget om «operation code red». Så ble to tribunedeler evakuert i rolige og kontrollerte former, forteller TV 2s kommentator på stedet, Kasper Wikestad, til NTB.

Kampen ble først utsatt 45 minutter, før det ble annonsert avlysning på grunn av sikkerhetsfrykt. Old Trafford har en kapasitet på 75.600.

Rett etter klokken 17.30 bekreftet Greater Manchester Police at bombeeksperter hadde utført en kontrollert eksplosjon.

Senere skrev Manchester United på Twitter at den mistenkelige gjenstanden var en falsk bombeanretning. Hele stadion ble gjennomsøkt søndag kveld.

– Det er jo en ekkel opplevelse. Kjæresten min prøvde å ringe meg, men kom ikke igjennom, så det var jo en ekkelt for de hjemme også, forteller Bjerknes.

Nytt kamptidspunkt

Søndag kveld opplyser Premier League at kampen vil bli spilt 17. mai klokken 21.00 norsk tid.

– Vi vil takke Manchester Uniteds ansatte, politiet og andre nødetater for innsatsen deres søndag, samt flyttingen av kampen til kommende tirsdag, heter det i meldingen.

Manchester United kan avansere én plass på tabellen til 6.-plass med poeng.

King: – Jeg var ikke redd

Norske Joshua King befant seg på Old Trafford sammen med resten av Bournemouth-laget for å spille sesongens siste seriekamp.

– Det går bra med meg. Jeg er fortsatt på stadion og venter på hva som skjer. Vi er i players lounge og venter på å få dratt. Jeg var ikke redd, sa King til NRK da dramatikken utspilte seg.

– Vi er fortsatt i garderoben. Det ser ut som vi er de siste som drar. Det har vært spent og nervøs stemning, fortalte Manchester United-spiller Ander Herrera til spansk radio.

Tilskuere ble bedt om å bli sittende

Kasper Wikestad satt på kommentatorplass på Sir Bobby Charlton Stand da meldingen kom. Den tribunedelen ble ikke evakuert. Det ble heller ikke East Stand.

– Det var litt frustrert stemning blant noen, men samtidig visste man ikke hva som skjedde utenfor stadion, sier han om tilskuerne som befant seg på de to tribunedelen som ble bedt om å sitte på plassene sine.

Én av dem var Trym Berggren Bakken.

– Vi så bare at de ble evakuert og fikk beskjed om å bli sittende. Det gikk greit de første ti minuttene, men så ble det buing og dårlig stemning.

– Jeg ble litt skjelven da de kom med bikkjer, men det var ikke veldig dramatisk der vi satt.

Les også: West Ham-fans angrep Uniteds spillerbuss

– En ekkel opplevelse

Norske supportere som var til stede på Old Trafford under søndag ettermiddag forteller at de fikk skjelven da stadion ble evakuert.

Christoffer Bjerknes fra Vestfossen skulle i utgangspunktet sitte på Stretford End, den ene av to tribuneseksjoner som ble evakuert, men fikk beskjed om å snu og gå ut igjen ved inngangspartiet.

– Vaktene begynte å rope at vi måtte trekke ut på parkeringsplassen. Vi tenkte at det ikke var så alvorlig, men da det plutselig kom masse folk ble det litt action. Da skjønte vi at det var mer alvorlig enn vi først trodde, forteller Bjerknes til NTB.

– Folk klatret over gjerder og gjorde alt for å komme seg ut. Etter hvert kom også de som jobber på Old Trafford.

I 16.45-tiden var Bjerknes og resten av reisefølget samlet på en pub i nærheten av stadion.

– Det er jo en ekkel opplevelse. Kjæresten min prøvde å ringe meg, men kom ikke igjennom, så det var jo en ekkelt for de hjemme også.

Trym Berggren Bakken fra samme reisefølge satt på motsatt kortside, East Stand, og så hvordan de to tribuneseksjonene ble evakuert.

– Vi la ikke merke til noe spesielt. Vi så bare at de ble evakuert og fikk beskjed om å bli sittende. Det gikk greit de første ti minuttene, men så ble det buing og dårlig stemning.

Bakken så at det ble gjort søk med hund på tribunene.

– Jeg ble litt skjelven da de kom med bikkjer, men det var ikke veldig dramatisk der vi satt. Da vi kom ut fikk vi beskjed om å forlate stadionområdet så fort som mulig.

Scheie: – Trist at det har kommet til fotballen

NRK-veteran Arne Scheie satt hjemme i sofaen og så hvordan Old Trafford ble evakuert søndag ettermiddag. Den tidligere fotballkommentatoren omtaler det hele som trist.

– For det første er det trist, sier Arne Scheie til NTB.

– Det er trist at det også har kommet til fotballen. Det er ille nok med flyplasser, men nå har det altså kommet til fotballbaner også. Setter vi det i perspektiv, så er man ikke sikker noe sted lenger. Vi husker det som skjedde i Frankrike og Paris da de prøvde å komme inn på banen, sier Scheie, som ikke kan huske at en lignende sikkerhetsevakuering av samme omfang har funnet sted tidligere.

Scheie følte bare tristhet da han så de første meldingene på TV.

– Sporten lider, selv om det kommer litt i annenrekke, sier Scheie og tenker på kampen om fjerdeplassen mellom Manchester United og Manchester City.

– Spillerne sitter nok med den samme vemmelige og ekle følelsen, tror Scheie.

Personvernpolicy