Meny

Deila: – Jeg er åpen for alt

Ronny Deila avsluttet med stil i Celtic. Foto: Russell Cheyne (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ronny Deila kunne knapt fått en bedre slutt på Celtic-karrieren da hans mannskap serieavsluttet med å slå Motherwell 7-0.

Seriemesterskapet var allerede sikret, men Celtic med Stefan Johansen fra start ville gi publikum en skikkelig festforestilling i sesongens siste kamp.

– Det er litt vemodig, men jeg kunne ikke fått en bedre avslutning. Det ble en perfekt slutt, sier Deila til NTB etter kampen.

Les også:  Ronny Deila bekrefter: Ferdig i Celtic etter ligaslutt

Tidenes yngste målscorer

Kieran Tierney ga laget ledelsen etter 22 minutter før Tom Rogic la på til 2-0 kun minutter senere.

Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig stanget inn 3-0 etter knappe halvtimen før Stuart Armstrong tegnet seg på scoringslisten etter 51 minutter.

Hjemmelaget ga seg ikke med fire mål og både Patrick Roberts og Ryan Christie fikk ballen i mål før 16 årige Jack Aitchison fikk en debut han sent vil glemme. Ikke bare er han tidenes yngste Celtic-spiller i skotsk eliteserie, han brukte også sitt første touch på ballen til å sette den i mål til 7-0.

Les også:  Deila: – Godt å bevise at vi er best i landet

– Ville vært på høyde med United

Etter kampen reflekterte Deila over tiden i Celtic, noe han karakteriserer som en enorm opplevelse.

– Det var som å hoppe fra 1. til 10. klasse å gå fra Strømsgodset til Celtic. Celtic er en av verdens største klubber, men de er en i en vanskelig situasjon fordi de er i skotsk fotball. Hadde de vært i Premier League, hadde de vært på høyde med Manchester United og de andre store lagene. Vi får håpe at Celtic kommer seg ut av den situasjonen de er i nå og kan utfordre de beste.

Les også:  – Galskap å sparke Deila

Vil bli i utlandet

Foreløpig er det usikkert hvor veien går videre for Deila. Selv utelukker han ikke en retur til Norge.

– Jeg er åpen for alt, men i utgangspunktet har dette gitt mersmak. Det er mange om beinet på dette nivået. Jeg må bare fortsette å utvikle meg som manager og person, og forhåpentligvis kommer det noen gode muligheter, sier Deila, som synes det er vanskelig å plukke ut et spesielt høydepunkt.

– Det har vært kamper mot Inter og Malmö da stadion har «rocka», og vi har spilt veldig god fotball. Det er øyeblikk jeg aldri vil glemme.

Les også:   Deila: – Kunne gjort mye annerledes

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus