Meny

Suárez-hat trick sikret Barcelona ligatittelen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 3-0-seier over Granada i siste runde sikret Barcelona seg seriemesterskapet i Spania.

Luis Suárez scoret alle målene i 3-0-seieren på bortebane. Dermed hadde det ingenting å si at også serietoer Real Madrid, som foran den siste runden lå ett poeng bak Barcelona, vant sin kamp 2-0.

Real Madrid, som slo Deportivo La Coruna på bortebane, tok ledelsen ved Ronaldo etter bare åtte minutter og lå dermed på tabelltopp en liten stund. I det 26. minutt økte sammen mann ledelsen, men da hadde også Barcelona gått opp i ledelsen i sin kamp.

– Vi har vunnet seks av de siste åtte titlene, noe som viser at vi er en klubb med vinnermentalitet. Vi må sette pris på hver av dem, fordi hver ligatittel er vanskelig å vinne, sa Barcelona-manager Luis Enrique.

Suárez toppscorer

Real Madrid var avhengig av at Barcelona snublet mot Granada for å kunne ta ligatittelen, men et hat trick av Luis Suárez sørget for at Barcelona til slutt kunne juble for seriemesterskapet, som i fjor. Dette var klubbens 24. ligatittel.

Suárez endte som toppscorer i ligaen med sine 40 mål. Ronaldo scoret 35 mål og Lionel Messi 26. Det er første gang siden 2009 at noen andre enn Ronaldo eller Messi havner øverst på toppscorerlisten.

– Det er fantastisk å bli toppscorer, men det viktigste er at vi vant ligaen igjen, sa Suárez.

Diego Forlán ble toppscorer i Spania i 2009, men etter det har Messi (2010, 2012 og 2013) og Ronaldo (2011, 2014 og 2015) dominert.

Bunnstriden avgjøres søndag

Granada hadde allerede sikret plassen i La Liga, og hadde dermed ikke mer enn æren å spille for i en kamp hvor Barcelona var best fra start til slutt. Først var det Jordi Alba som serverte Suárez på 1-0, før Dani Alves var nest sist på ballen da uruguayaneren stanget inn sitt andre for dagen. Den siste scoringen kom etter godt samarbeid av den giftige «MSN»-trioen. Messi spilte til Neymar, som uselvisk ga ballen til Suárez slik at spissen kunne sette inn sitt 40. ligamål.

Hvilke lag som rykker ned fra La Liga sammen med Levante, avgjøres søndag.

Les også: Suárez i fyr og flamme for Barcelona

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus