Meny

Brækhus hedret som «årets beste» av IBF

Cecilia Brækhus i aksjon under tittelkampen mot Chris Namus i weltervekt-klassen i boksing på Gerry Weber Stadion i Halle i Tyskland tidligere i år. Brækhus vant kampen på poeng etter ti runder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus slo Ivana Habazin på poeng og samlet alle de store mesterbeltene i kvinneboksing i september i 2014. Nå har IBF kåret henne til «årets kvinnelige bokser i verden».

Det var VM-beltet i weltervekt til International Boxing Federation hun manglet da hun møtte Habazin i København. Fra før hadde hun mesterbeltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

Hun ble verdensmester første gang da hun slo danske Vinnie Skovgaard i Kiel 14, mars 2009. Det innebærer at hun brukte i overkant av fem år på å samle alle de store beltene.

– Det er en stor opplevelse å få denne utmerkelsen. Derfor er jeg både veldig stolt og veldig glad, sier Brækhus selv via en pressemelding.

Les også: Brækhus om NIF-nei: – De ønsker full kontroll på meg

Fantastisk karriere

IBF skriver at Brækhus' suverenitet og fantastiske karriere er sterkt medvirkende til at det anerkjente forbundet hedrer henne som «IBF Female Fighter of the Year».

«Brækhus får denne prisen for å ha hatt en fantastisk karriere til nå. Hun har hatt en enorm suksess i ringen, noe som har ført til at hun er den første og eneste ubestridte verdensmester i kvinneboksingen», understreker IBF i samband med offentliggjøringen av denne hederen.

I en pressemelding fra First Lady Promotion blir det opplyst at Brækhus selv kommer til å reise til Beijing i Kina i neste uke for å motta prisen.

Brækhus bokset sin foreløpig siste kamp mot uruguayanske Chris Namus i tyske Halle 27. februar i år. Da vant hun en soleklar seier på poeng over ti runder, og viste nok en gang at hun er verden beste bokser uansett vektklasse på kvinnesiden.

Les mer: Klar Brækhus-seier i comebacket

Drømmer om Norge

I øyeblikket jobber Brækhus og hennes selskap med å få tillatelse til å bokse det første proffstevne på norsk jord siden 1981 etter at forbundet ble opphevet. John Christian Elden, en av Brækhus' talsmenn, har tidligere sagt til NTB at det skal skje til høsten.

Den første søknaden Brækhus og hennes folk sendte til «godkjenningsnemnda» ble avslått, men i avslaget lå det sterke føringer på hvordan en søknad må formes for å kunne bli godkjent.

Alt tyder på at det går mot en kamp for Brækhus på norsk jord, men den kommer nok ikke før til høsten. Da er svenske Michaela Laurén en av de mest aktuelle motstanderne. Om noen av de norske proffbokserne på herresiden kommer til å få sjansen til å bokse, der Brækhus får godkjent stevne, er det foreløpig altfor tidlig å si noe om.

Cecilia Brækhus har til nå i karrieren bokset 28 kamper som profesjonell og vunnet samtlige. Det er ikke kjent at Brækhus har noen konkrete planer om kamp i den nærmeste framtiden.

Les også: Brækhus nær hjemmekamp: – Det blir spektakulært

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus