Russisk minister kaller dopingpåstander absurde

Russlands idrettsminister Vitalij Mutko er kritisk til artikkelen i New York Times. Foto: Alexei Druzhinin (Sputnik / Kremlin / Reuters / NTB scanpix)
Russlands idrettsminister Vitalij Mutko er kritisk til artikkelen i New York Times. Foto: Alexei Druzhinin (Sputnik / Kremlin / Reuters / NTB scanpix)

Russlands idrettsminister Vitalij Mutko fnyser av påstandene om at 15 av nasjonens medaljevinnere fra Sotsji-OL i 2014 skal ha deltatt i en statsstøttet dopingprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med New York Times gir den tidligere sjefen for det russiske antidopinglaboratoriet, Grigorij Radtsjenko, detaljerte beskrivelser av hvordan russiske utøvere kunne lure dopingjegerne under vinterlekene for to år siden.

Radtsjenko hevder han selv hadde utviklet en dopingmikstur bestående av steroidene metenolon, trenbolon og oxandrolon, som han blandet med alkohol: Chivas (whisky) for menn og Martini (vermouth) for kvinner.

Under lekene skal utøvernes dopingprøver ha blitt erstattet med rene lagrede prøver.

Bakgrunn: Rodtsjenkov medgir russisk dopingjuks i Sotsji

– Skitten politikk

Russlands idrettsminister tar sterkt avstand fra påstandene som er fremsatt.

– Jeg mener folkene (det fremsettes påstander mot) er eksepsjonelle utøvere, og beskyldningene er absurde, sier han til det russiske nyhetsbyrået TASS.

– Anklagene mot dem er grunnløse. Vi skal analysere daktuelle artikkelen og deretter bestemme oss for hvordan vi skal reagere, tilføyde han.

Også Willi Schneider, sjeftrener for det russiske boblaget, er sterkt kritisk til det som er kommet frem.

– Alt er skitten politikk. Det er ingen sannhet i disse uttalelsene, alt er rykter, sier han til TASS.

Välbe: – Latterlig

Femmilsvinneren fra Sotsji-OL, Alexander Legkov, er blant utøverne som navngis som dopingsyndere. Den russiske skipresidenten Jelena Välbe kaller det hele «latterlig og trist».

– Alt er ufundert. Jeg synes det er latterlig og trist. Forsvare Legkov? Hvorfor skulle jeg gjøre det, så lenge han verken dopet seg før, under eller etter OL, sier hun.

Russlands ble beste nasjon i Sotsji med 33 medaljer, 13 av dem i gull.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus