Meny

Norge rundspilt av Tsjekkia

Norges målvakt Lars Volden sleit med å holde målet tett for Tsjekkias Robert Kousal sxoring under torsdagens VM-kamp i Moskva. Foto: Grigory Dukor (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge gikk på et ydmykende 0-7-tap for Tsjekkia i ishockey-VM torsdag.

Nordmennene hadde håpet å få poeng mot favoritten Tsjekkia i kampen om en kvartfinalebillett, men motstanderen ville det annerledes og kjørte over Roy Johansens mannskap.

Dermed kom Mats Zuccarello og lagkameratene kraftig ned på jorda igjen etter tre godkjente kamper så langt i mesterskapet, med seier i de to foregående.

– Vi taper som et lag og vinner som et lag. Vi fullførte på en grei måte, men vi ødela kampen i første periode. Da fikk vi en leksjon i effektiv hockey, sa landslagssjef Roy Johansen til Eurosport etter kampen.

– Vi ble ikke spilt ut på noen måte, men de prikkskjøt godt. I tillegg gjorde vi noen enkle feil i egen sone, tilføyde han.

Norge vant faktisk skuddstatistikken både i 2. og 3. periode, og totalt ble det bare 33-27 til Tsjekkia, men effektiviteten kunne ikke sammenlignes.

Bra første fem

Torsdag fikk Norge en relativt god start på kampen. Taktikken var klar: Å holde tett defensivt og utnytte overgangene. Det norske laget holdt tsjekkerne på utsiden og hadde pucken mye inne i motstanderens sone.

Men så startet marerittet, og de personlige feilene florerte. Det tsjekkiske laget trykket voldsomt på etter et langt norsk bytte. Roman Cervenka kunne til slutt feie pucken i mål bak Lars Volden.

Etter snaue ti minutter økte Tomas Zohorna til 2-0 etter at Mattias Nørstebø mistet pucken på vei ut av sonen slik at to tsjekkere fikk storme mot mål.

Selvtillit er tydeligvis ferskvare, og det positive norske spillet fra kampene mot Kasakhstan forsvant like fort som puckene smatt inn bak Volden.

Feil på feil

Mats Zuccarello serverte også pucken til en tsjekker 15 sekunder før 1. periode var omme, og Tsjekkia kunne gå til den første pausen med 3-0-ledelse.

Bedre ble det ikke da Lukas Kaspar økte til 4-0 etter 2.10 av midtperioden. Nordmennene fikk to overtallsmuligheter uten å finne nettmaskene. Tsjekkerne gjorde i stedet 5-0 med en sliten norsk rekke på isen. Da hadde Volden fått nok og ble erstattet med Lars Haugen.

Haugen holdt nullen i litt over seks minutter før det sto 6-0 på lystavla. Tsjekkerne økte til 7-0 før midtperioden var omme i overtallsspill.

For Ken André Olimb og Martin Røymark ble kampen ekstra ille ettersom de to rundet 50 og 70 offisielle landskamper for Norge. Det ble ikke noe hyggelig jubileum. Stavanger-backen Dennis Sveum fikk sin VM-debut.

I siste periode måtte Mathis Olimb, Norges bestemann så langt i VM, forlate isen etter å ha fått seg en smell. Heldigvis var det bare en smell og etter å ha fått iset ned beinet ser Olimb optimistisk på resten av VM.

Nærmest venter Sverige på pinseaften 14. mai.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus