Meny

Everton sparket Martínez

Everton-manager Roberto Martínez har ifølge BBC fått sparken. Foto: Jason Cairnduff (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roberto Martínez (42) er ferdig som Everton-manager etter en svak sesong i sjefsstolen på Merseyside. Spanjolen hadde i utgangspunktet kontrakt frem til sommeren 2019.

Everton bekreftet hans avgang på sin Twitter-konto torsdag. Da hadde medier som Sky Sports og BBC allerede skrevet om sparkingen tidligere på dagen.

– Styret ønsker å takke Roberto for innsatsen han har lagt ned. Han har jobbet svært hardt, og han har vært en flott ambassadør for Everton. Han har hele tiden opptrådt med stor integritet og verdighet, skriver klubben i en uttalelse.

Merseyside-klubben, som hadde ambisjoner om å kjempe i toppen av Premier League denne sesongen, ligger nede på 12.-plass når én serierunde gjenstår. Laget har vunnet bare fem hjemmekamper på Goodison Park i serien så langt, den svakeste poengfangsten på eget gress siden 1981.

Onsdag tapte Everton 0-3 mot Sunderland, men Martínez ønsket ikke å snakke om sin egen fremtid etter kampen. Spanjolen svarte følgende da Sky Sports spurte 42-åringen om han fryktet for sin egen jobb:

– Det er egentlig ikke et spørsmål, sa Martínez, før han høflig avsluttet intervjuet.

Martínez startet sin managerkarriere i Swansea i 2007. Senere var han også i Wigan, før han så gikk til Everton i 2013.

Frank de Boer regnes som en av favorittene til å ta over. Nederlenderen var ferdig som hovedtrener for Ajax onsdag kveld.

Les også:  Sunderland reddet plassen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus