Lillestrøm utnyttet Branns sjansesløseri

Erling Knudtzon avgjorde for Lillestrøm mot Brann. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Erling Knudtzon avgjorde for Lillestrøm mot Brann. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Lillestrøm vant 1-0 hjemme over Brann da bergenserne misbrukte flere store sjanser i eliteseriekampen på Åråsen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann har fått en god start på comebacksesongen i eliteserien og lå på femteplass foran oppgjøret på Romerike. Også Lillestrøm har hatt en brukbar start, men var inne i en dårlig periode med cuptap for 1.-divisjonslaget Sandefjord og tap for Strømsgodset i Drammen.

Lillestrøm fortsatte å slite i nesten hele første omgang. Lite stemte offensivt, og det satte Åråsen-publikummet på en tålmodighetsprøve.

Feil etter feil fulgte da LSK prøvde seg offensivt, men Brann klarte ikke å utnytte seg av hjemmelagets sløve spill. Gjestene var lenge nærmest og hadde gode muligheter.

– Det gikk for sakte. Vi lette etter løsninger, men fant dem ikke. Spillerne slo bort en del pasninger som ikke var positivt for oss, men likevel klarte vi å finne en mulighet og satte et mål. Det er det som teller mest, sa LSK-trener Rúnar Kristinsson til NTB etter kampen.

Les også: Glimt stanset lang tapsrekke

Dobbeltsjanse

For Brann hadde Bismar Acosta en heading som gikk like utenfor, mens Fredrik Haugen skjøt rett til side for mål med et langskudd. LSKs eneste sjanse de første 40 minutter hadde Erling Knudtzon med et hodestøt som traff stolpen.

Fire minutter før pause hadde bortelaget en stor dobbeltsjanse, men både Mads Hvilsom og Steffen Lie Skålevik skjøt rett på keeper Arnold Origi fra kloss hold. Sjansesløseriet skulle straffe seg bare minutter senere.

Etter et LSK-innkast, som trolig egentlig var Branns, lurte Bassel Jradi Brann-forsvarer Amin Nouri, satte fart og skjøt fra hjørnet av 16-meteren. Brann-målvakt Piotr Leciejewski reddet forsøket, men klarte ikke å holde det, og Knudtzon fikk en enkel oppgave i å sende Lillestrøm i ledelsen.

Brann-laget var rasende på dommer Ken Henry Johnsen for avgjørelsen i forkant av scoringen, men ristet det av seg og var svært nær ved å utligne på overtid av første omgang. Vadim Demidov avsluttet i fanget på Origi fra fem meter.

– Arnold gjorde to-tre veldig gode redninger og holdt oss inne med 1-0 til pause. Da handlet annen omgang om hardt arbeid, sa LSK-trener Kristinsson.

Les også: «Moi» slo tilbake mot favorittmotstanderen

Presset

I annen omgang startet Brann slik hordalendingene hadde avsluttet før hvilen. Etter tre minutter fikk Kristoffer Barmen headet umarkert fra fem meter, men ballen traff ikke innenfor stengene.

Fire minutter senere ble LSKs toppscorer Fred Friday spilt gjennom, men alene med Leciejewski trillet han ballen utenfor målet.

Utover i omgangen var det Brann som dominerte banespillet, men LSK fikk kontroll defensivt, og gjestene slet med å komme til nye muligheter.

– Det var en vanskelig kamp. Dette var et Brann-lag som la seg lavt, stengte alle rom og gjorde det veldig bra. Vi spilte oss ikke til mange muligheter, men satte den vi hadde. I annen omgang hadde vi god kontroll de første 20-25 minuttene, sa Kristinsson.

Det hjalp heller ikke at trener Lars Arne Nilsen byttet ut de offensive spillerne Skålevik og Hvilsom med Erik Huseklepp og Azar Karadas. Back Amin Nouri sto for den største sjansen i det 83. minutt, men Origi fikk slått til corner og var en viktig bidragsyter til de tre poengene.

– Utrolig kjedelig. Vi hadde dobbelt så mange sjanser som dem. Dette var en kamp vi skal vinne. Vi hadde mer enn nok sjanser til å vinne den, sa Brann-trener Nilsen til NTB.

Les også: Hajradinovic-perler senket Odd

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus