Hajradinovic-perler senket Odd

Haris Hajradinovic (sittende) gratuleres med 3-1-målet i Haugesunds hjemmeseier mot Odd. Foto; Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
Haris Hajradinovic (sittende) gratuleres med 3-1-målet i Haugesunds hjemmeseier mot Odd. Foto; Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

To stjernetreff av Haris Hajradinovic bidro sterkt til at Haugesund påførte høytflygende Odd en real nesestyver i eliteserien i fotball onsdag. Kampen endte 3-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi var fantastiske. Vi viser innsats og kjemper, og avslutningene til Haris var det kvalitet over. Jeg er så stolt, sa Haugesund-trener Mark Dempsey til TV 2 etter kampen.

– Han har en bra venstrefot. I dag var han et stort pluss for oss. Det var nydelig for oss, tilføyde han om matchvinner Hajradinovic.

22-åringen er utlånt til Haugesund fra belgiske Gent, men skal etter planen tilbake til Belgia i sommer. Dempsey avviser at det kommer til å skje.

– Han blir hos oss. Vi er i samtaler med Gent, og jeg tror han blir, sa han.

Strålende treff

I serierunde nummer tre ble Hajradinovic utvist etter å ha kranglet med lagkamerat Per Kristian Bråtveit. Onsdag gjorde Haugesund-spissen seg bemerket med positivt fortegn.

Først fikk 22-åringen fra Bosnia-Hercegovina stjernetreff fra distanse og sendte hjemmelaget opp i 2-1-ledelse. Odd-keeper Sondre Rossbach måtte bare se ballen smelle inn i krysset bak seg etter 27 minutters spill av første omgang.

Fire minutter senere mottok samme Hajradinovic ballen ute på kanten og skar besluttsomt inn i feltet. Avslutningen som fulgte sto ikke tilbake for den første. Igjen satt ballen limt opp i hjørnet bak Rossbach.

De to perlene skulle vise seg å avgjøre kampen.

Agdestein i form

Det var samtidig hendelsesrikt og underholdende både før og etter Hajdarovic-dobbelen i Haugesund.

Torbjørn Agdestein har scoret mål på bestilling for rogalendingene denne sesongen. Foran onsdagens hjemmekamp sto 24-åringen bokført med fem nettkjenninger, og etter bare ni minutters spill hadde Stord-gutten plusset på til seks.

Eirik Mæland hadde regien i angrepet på høyrekanten, og innlegget som fulgte forlenget nigerianske Ibrahim Shuaibu til Agdestein. Inne foran mål fikk den målfarlige spissen en enkel jobb med å gjøre 1-0.

Omgangen var imidlertid ikke mer enn snaut halvspilt før Odd var à jour. Olivier Occean forlenget et innlegg med hodet, og inne i feltet ventet Fredrik Semb Berge. Med sitt tredje mål for sesongen skapte han balanse.

Med til historien hører det at Odds forsvarsbauta måtte forlate banen med skade etter en drøy halvtimes spill. Det gjorde ikke oppgaven enklere for telemarkingene.

Misset straffe

Den som trodde at Odd ville starte et kjør mot hjemmelagets mål etter pause, tok feil. Hjemmelaget var farligst og fikk straffe da Ibrahim ble revet ned i feltet syv minutter ut i omgangen. Mål ble det imidlertid ikke.

Forsøket fra Filip Kiss ble reddet glitrende av Odd-keeper Rossbach.

Rossbach vartet også opp med flere gode inngripener og bidro til at ikke Odd-tapet ble større.

– Kollektivt var vi ikke med. Vi tapte først og fremst mot et direktespillende lag med trykk. Haugesund vant fortjent, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Med onsdagens seier klatret Haugesund til fjerdeplass på tabellen, plassen bak Odd. Opp til serieleder Rosenborg skiller det fem poeng for Mark Dempseys mannskap.

RBK har samtidig én kamp mindre spilt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus