West Ham-fans angrep Uniteds spillerbuss

Kampstart i Premier League-møtet mellom Manchester United og West Ham måtte utsettes i 45 minutter tirsdag som følge av at Uniteds spillerbuss ble angrepet av illsinte supportere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

West Ham-fansen skal ha tvunget bussen til å stoppe bare hundre meter unna Boleyn Ground, for deretter å pepre bussen med flasker og andre løse gjenstander.

Etter rundt en times forsinkelse kom omsider United-spillerne frem til kamparenaen, i en buss som bar tydelig preg av hva som hadde foregått. Knuste vinduer og en mengde bulker var lett synlige.

– Det var ikke mye hyggelig. Bussen ble smadret ganske voldsomt, men nå er vi her, sa United-kaptein Wayne Rooney til Sky Sports da han ble bedt om å kommentere episoden.

På spørsmål om hvor store skadene på bussen var, svarte han:

– Dere får sikkert se bildene selv, så det skal ikke jeg mene for mye om. Dette er en stor kveld for West Ham, men jeg er sikker på at klubben er skuffet over det supporterne gjorde.

United-manager Louis van Gaal var lite snakkesalig om episoden.

– Hva skal jeg si? Bildene sier alt, sa han og tilføyde: – Det er ikke første gang jeg opplever slikt som dette. Det er ikke hyggelig. Måten vi blir møtt på er selvfølgelig ikke akseptabel. Det påvirker spillerne, og det er synd.

Skyldte på United

I West Ham var det ulike oppfatninger av hendelsen.

– Jeg liker å tro at politiet klarer å finne ut hvem disse kjeltringene er, sa klubblegenden Trevor Brooking til BBC.

West Ham-formann David Sullivan uttrykte en helt annen holdning.

– Jeg er dypt skuffet, mest på våre supporteres vegne. Folk glemmer at de skal hjem med busser og tog, og vi har et strålende show klart til dem etter kampen. Mange kan ikke bli igjen så lenge, sa han til Sky Sports.

– Jeg forstår ikke hvorfor United ikke kunne vært her tidligere. De visste at det ville være mye folk ute. Det var tett med folk i gaten, og de fikk ikke bussen inn. Det var mange mennesker rundt bussen, men den ble ikke angrepet, hevdet han overfor BBC.

– Jeg synes politiet og kamplederne har vært snille. Jeg ville tvunget dem til å starte kampen 20.45, dersom jeg bestemte, sa han.

Utsatt 45 minutter

Mens United-spillerne søkte dekning i bussen skal en av klubbens ledere ha tatt kontakt med dommertrioen og bedt om at kampen ble utsatt. Det ønsket ble umiddelbart innvilget.

Kampstart ble dermed forsinket med 45 minutter.

West Hams spillere og fans tar farvel med Boleyn Ground tirsdag. Fra sesongstart til høsten har klubben Olympiastadion i Stanford som hjemmearena.

– Dette er en spesiell dag og et historisk farvel til vår stadion. Det blir mye følelser, sa West Ham-manager Slaven Bilic før kampstart.

Det var stygge scener i forkant av West Hams aller siste hjemmekamp på Boley Ground tirsdag. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)
Det var stygge scener i forkant av West Hams aller siste hjemmekamp på Boley Ground tirsdag. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)

Personvernpolicy