Tjørhom ny toppidrettssjef i friidrettsforbundet

Håvard Tjørhom er ansatt som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Håvard Tjørhom er ansatt som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håvard Tjørhom går fra alpint til friidrett og blir ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund. – Norsk friidrett er ikke helt der vi ønsker, mener han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekreftet forbundet fredag. Stillingen som toppidrettssjef er en videreføring av dagens sportssjef. Tjørhom tar over etter Ronny Nilsen og tiltrer 1. september.

– Kompetansen hans er viktig i friidrett. Han har svært gode resultater fra jobben innen alpint. Vi tror det er overførbart til friidrett, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor til NTB.

Tjørhom har tidligere jobbet som landslagstrener og verdenscupsjef for alpinistene. Han ga seg i alpinmiljøet for ett år siden. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014.

Sa nei i fjor

Tjørhom var også i fjor i friidrettsforbundets søkelys, men han takket da nei til jobben som sportssjef. Han sier følgende om hvorfor han nå går løs på den nye stillingen som toppidrettssjef:

– Jeg ble trigget av talentene som er på vei opp og at jeg kan komme med et nytt syn på ting. Jeg har vært heldig å være en del av en kultur hvor jeg har lært mye av utøvere og andre som jobber i alpinmiljøet. Jeg håper å ta med meg noe av den kunnskapen inn i denne jobben, sier Tjørhom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor vil du si at norsk friidrett står per dags dato?

– Vi er ikke helt der vi ønsker å være, men det er også mye positivt.

Lagjobbing

– Hva blir det viktigste du kan bidra med?

– Jeg kan nok bidra med erfaring fra topp internasjonalt nivå. Det vil si mesterskaps- og konkurranseerfaring. Jeg ønsker å optimalisere forberedelsene inn mot mesterskap og konkurranser med tanke på at jeg har vært i en individuell idrett, men hvor det har blitt jobbet som et lag. Det blir ikke lett, men jeg ønsker å prøve – der det er hensiktsmessig – å jobbe mer som et lag. Vi må utnytte ressursene på best mulig måte, og det er jeg vant til, sier han til NTB.

Tjørhom har skrevet under på en fireårskontrakt.