Åpen for alle - alltid

Okparaebo innledet sesongen med å ta OL-kravet

Ezinne Okparaebo tok OL-kravet på første Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ezinne Okparaebo tok OL-kravet på første Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ezinne Okparaebo innledet sesongen i amerikanske Clermont lørdag med å løpe 100-meteren på 11,28 sekunder i medvind på 1,4 sekundmeter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er under OL-kravet, noe som betyr at den norske Ezinne Okparaebo kan begynne å tenke på starten i Rio-OL. Det internasjonale kravet for å komme med til de første sommerlekene i Sør-Amerika er på 11,32 sekunder.

– Dette er en veldig bra start på sesongen for Ezinne. Hun er under det internasjonale OL-kravet i første løp, slår Ronny Nilsen fast overfor NTB. Han la ikke skjul på at han var svært fornøyd med prestasjonen.

Fortsatt har hun et stykke å gå til å matche sin egen norske rekord på distansen. Den lyder på 11,10 sekunder og ble satt i London under OL i 2012. Men å komme ned på slike tider er altfor tidlig på dette tidspunktet av sesongen.

Det er tanken at Okparaebo fra Oslo skal løpe ytterligere en 100 meter i dette stevnet. Hun vant også 200 meter med 23,40 sekunder lørdag. Det var ikke mer enn et tidel svakere enn hennes egen norske rekord på distansen. Hun bekreftet at hun er godt forberedt i år, der EM i Amsterdam og OL i Rio de Janeiro er de store målene.

Lørdag var hun best på 200 meter. Hun slo hardeste konkurrent med over sekundet.