Rosseli slipper straff fra ishockeyforbundet

Se pressekonferanse fra 14.00

En angrende Mats Rosseli Olsen får delta i ishockey-VM. Episoden på Nya Ullevi får ingen landslagskonsekvenser for Frölunda-spilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skjønte settingen, men han gjorde helt klart et feil valg. Jeg snakket med ham i går kveld. Han hadde en grei forklaring på hvorfor han gjorde som han gjorde. Han er en unggutt på 23 år, og slike feilvalg må det være rom for, sier landslagssjef Roy Johansen.

Det er blitt spekulert i om at Rosseli kunne få sparken i Frölunda. Det kommer neppe til å skje, skal en tro landslagssjefen.

– Jeg har snakket med ledelsen i Frölunda. Det blir en intern reaksjon med bot, men ingenting mer enn det. Han har gjort opp for seg og bedt om unnskyldning. Nå ser jeg fram til at han kommer hit og blir med på samling, sier Johansen.

Det bekreftet sportssjef Petter Salsten torsdag morgen.

– Vi ser ikke at det får noen store konsekvenser for Mats verken for deltakelse i VM eller spill for landsalget. Det er en uheldig episode, som de har beklaget der borte, sier Salsten.

– Dette håndteres primært av Frölunda, men vi tar en prat med ham når han kommer til helgen, sier Salsten videre.

Frölunda har innkalt til pressekonferanse kl 14.00 i forbindelse med saken.

Bakgrunn: Rosseli Olsen stormet banen, fjernet av vakter

Slettet Tweet

Rosseli Olsen spiller ikke landskampen mot Frankrike. Sverige-proffen har fått noen ekstra fridager for å feire at han er svensk mester. Han har også slitt med en liten skade underveis i sluttspillet.

– Vi har fått forsikret at alt er bra med ham og fått hans versjon. Han beklager det som har skjedd, sier Salsten.

Den norske ishockeyspilleren Mats Rosseli Olsen løp ut på Ullevi onsdag. Ifølge Aftonbladet og Expressen skyldes det sterkt kritiserte stuntet et veddemål blant Frölunda-spillerne.

Rosselis ishockeyklubb vant nylig SM-gullet. De dro for å feire på Ullevi da IFK Göteborg møtte Malmö FF onsdag. Da Rosseli løp inn på banen, var kampen allerede stoppet etter at en supporter kastet en kinaputt inn på banen.

Den norske ishockeyspilleren ble raskt geleidet ut av vaktene. «Älskar IFK och Frölunda! Alltid drömd om å göra mål där! Göteborg! Ni är bäst!!!», skrev Rosseli på sin Twitter-profil. Den tweeten ble senere fjernet.

Les også: Lennartsson: – Straff den idioten!

Mulig veddemål

Ifølge Aftonbladet tok nordmannen seg inn på banen etter et veddemål der også noen sponsorer var involvert. Den svenske avisen antyder at Rosseli Olsen har fått 75.000 svenske kroner for å storme banen.

– Det har jeg ikke hørt noe om, sier Salsten.

Rosseli har kontrakt med Frölunda til 2018. Klubbledelsen var i møte med spilleren torsdag. I etterkant sendte svenskene ut en pressemelding der Rosseli Olsen ba supporterne, klubben og IFK Göteborg om unnskyldning.

– Det var ment som noe positivt, men jeg skjønner at det oppfattes på en annen måte og angrer dypt, sa Rosseli i pressemeldingen.

Det står videre at klubben internt skal håndtere episoden.

Expressen skriver at flere av spillerne forsøkte å fyre hverandre opp på tribunen. «Hvem våger å løpe ut på banen», skal ha blitt sagt. Men en spiller bekrefter over den svenske storavisen at det handlet om et veddemål.

Mats Rosseli Olsen deltok ikke på ishockeyforbundet mediedag torsdag. Det gjorde heller ikke NHL-proffen Mats Zuccarello.

– Det er ikke avklart enda, men han kommer ikke til Frankrike-kampen. Vi jobber med visum for spillerne til VM, sier Salsten om når Zuccarello slutter seg til Roy Johansens tropp.

Personvernpolicy