Meny

Carlsen med imponerende seier i Stavanger

Magnus Carlsen i andre runde i sjakkturneringen på Stavanger Forum. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen slo til med en solid seier over russiske Vladimir Kramnik i Norway Chess-turneringen onsdag.

Sjakkverdensmesteren har dermed gått 42 kamper og 163 dager siden han sist tapte et sjakkparti. Det er personlig rekord for Carlsen.

Den tidligere verdensmesteren Kramnik er rangert på annenplass i verden, men har på sin side ikke slått Carlsen siden 2010, og det er spilt 15 partier mellom de to siden da.

Les også: Carlsen med seier i lynsjakk i Norway Chess

Magnus Carlsen og hans hjelper (Jon Ludvig Hammer) hadde gjort gode forberedelser, og nordmannen fikk til en svært effektiv åpning med sine hvite brikker mot Kramnik.

Den russiske stormesteren hadde en dårlig åpning og brukte dessuten veldig lang tid på sine trekk. Han måtte også ifølge sjakkekspertisen til TV 2 slite med en isolert dobbelt bonde på f-raden. Russeren syntes tidlig å havne i tidsnød, men klarte tidskontrollen med svært liten tid igjen på klokken. Stillingen hans hadde derimot forverret seg betydelig.

Etter 50 trekk var kampen over. Carlsen står etter at sju av ni runder er spilt med fem poeng. Han leder turneringen, som avsluttes fredag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus