Meny

Hillsborough-kjennelse tirsdag

Se videobildene fra tragedien her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag får Liverpool-fansen kjennelsen av likskuet etter Hillsborough-tragedien.

Juryen har brukt tre uker på å vurdere to år med bevisframføring, som ifølge Liverpool.no er det lengste likskuet i Storbritannia.

Det er fremlagt 14 spørsmål til en jury på ni personer. De skal svare på tidspunkt og dødsårsak for hver enkelt av de 96 fotballsupporterne som døde da Liverpool møtte Nottingham Forest på Hillsborough stadion i Sheffield 15. april 1989.

Les også: 25 år siden Hillsborough-tragedien

Juryen skal ta stilling til om David Duckenfield , som ledet politistyrken på Hillsborough den fatale semifinaledagen, står bak uaktsomt drap.

Statsadvokaten har sagt at han vil godta fellelse dersom sju av ni jurymedlemmer mener Duckenfield var «ansvarlig for uaktsomt drap ved grov uaktsomhet», melder Liverpool Echo.

Jurymedlemmene må svare på en rekke spørsmål knyttet til Duckenfields aktsomhetsplikt og eventuelle brudd på denne. Avgjørelsen kommer tirsdag klokka 12.00 norsk tid. Liverpool-supporterne har i årevis kjempet for å få fram den hele og fulle sannheten om tragedien der 96 fotballfans aldri kom hjem til sine egne.

Les også: Følelsesladd Hillsborough-markering på Anfield

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus