Ulloa tok ansvar: – Jeg nyter å spille for dette laget

Leicesters Leonardo Ulloa feirer ett av sine to mål. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)

Serieleder Leicester klarte seg fint uten suspenderte Jamie Vardy og slo Swansea hele 4-0 på hjemmebane.

Eventyrsesongen fortsetter for Claudio Ranieri og hans menn. Til og med uten storscoreren Jamie Vardy, som pådro seg et rødt kort i forrige serierunde mot West Ham, sikret Leicester en ny seier.

– Det var en fantastisk prestasjon. Uten Jamie Vardy ga alle litt mer, sa Leicester-manager Ranieri etter kampen, ifølge BBC.

Swansea var i det svært gavmilde hjørnet og serverte hjemmelaget 1-0-målet på sølvfat. Etter bare ti minutters spill sendte Swansea-kaptein Ashley Williams ballen rett i brystet på Riyad Mahrez like utenfor sekstenmeteren, og Leicester-spilleren takket og bukket for muligheten. Han tok med seg ballen, gjorde ingen feil og banket den i det nærmeste hjørnet.

Ulloa med to

20 minutter senere satt også 2-0 i nettet, og stadion i Leicester ristet. Danny Drinkwater slo et perfekt frispark inn i feltet, og der var Leonardo Ulloa sterkest i lufta og stanget ballen i mål.

– I dette laget trenger vi ikke bare én spiller. Her kjemper vi for hverandre. Noen ganger scorer jeg, noen ganger scorer Vardy og noen ganger scorer Leo, men vi er et lag, sa Mahrez.

I annen omgang fikk Vardy-erstatter Ulloa igjen vist at den engelske spissen ikke var savnet mot Swansea. Leicester kontret bortelaget i senk, og Jeff Schlupp gjorde et flott forarbeid da han løp fra Swanseas forsvarsspiller og kom alene med keeper Lukasz Fabianski. Han nølte imidlertid litt for lenge før han slo mot Ulloa, og pasningen ble blokkert. Schlupp fikk likevel tak i ballen igjen, og denne gangen klarte han å få den frem til Ulloa som akkurat rakk å skli ballen i mål på bakerste stolpe til 3-0.

– Jeg ba om en slik prestasjon, og jeg er veldig fornøyd med Ulloa og Schlupp. De har ikke spilt mye, men jeg sa til dem at «nå trenger vi dere», sa Ranieri.

Innbytter-show

Ti minutter før full tid burde det stått 4-0 da Andy King kom alene med keeper, men skuddet i retning det lengste hjørnet ble reddet av Fabianski.

Målet kom likevel fem minutter senere da det var duket for innbyttershow i Leicester. Demarai Gray, Andy King og Marc Albrighton ble alle byttet inn mot slutten, og alle tre var involvert i det siste målet der Albrighton til slutt dunket ballen i mål.

– Vi spilte så bra. Vi savner Jamie Vardy fordi han er en god spiller, men vi kan fortsatt spille godt, og jeg nyter å spille for dette laget og med disse lagkameratene, sa Ulloa.

Serietoer Tottenham møter West Bromwich mandag, og ligger før den kampen åtte poeng bak Leicester. Ned til Manchester City og Arsenal på tredje- og fjerdeplass er det tolv poeng, så nå er Tottenham eneste lag med sjanse til å fravriste Leicester gullet. Tre serierunder gjenstår.

– Vi vet at dette blir tøft fordi Tottenham er et godt lag, men vi skal kjempe til siste slutt. Vi drømmer, og nå er det viktig å gjøre drømmen til virkelighet. Det er viktig å kjempe for den virkeligheten, sa Ranieri.