Brown ble VIF-helt mot Start

Deshorn Brown ble matchvinner mot Start. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Vålerenga imponerte ingen, men tok tre viktige poeng da Start ble slått 2-0 på et folktomt Ullevaal. Deshorn Brown scoret begge målene.

Både VIF og Start har hatt en forferdelig sesongstart. Vålerenga sto med 4-0-seieren mot Tromsø som eneste poenggivende kamp, mens Start fortsatt ikke har vunnet. Tre uavgjort er beholdningen i år.

På Ullevaal tok det ikke lang tid før Steinar Pedersens mannskap havnet under. Ghayas Zahid sendte en nydelig bakromspasning til raske Brown. Spissen rundet målvakt Håkon Opdal og satte inn 1-0.

– Samspillet med Ghayas fungerer bra. Han gjør det samme på trening og liker å spille kombinasjoner, sa Brown til TV 2 etter kampen.

Jevnt

Vålerenga dominerte ikke kampen, men Start fikk lite til i første omgang, selv om Robert Sandnes var nær med en heading. Kun en god redning av Aslak Falch hindret scoring.

I annen omgang var kvaliteten lav, og Pedersens tre bytter hjalp heller ikke. Mot slutten sendte Start opp flere spillere, noe vertene utnyttet. Etter fine kombinasjoner endte ballen hos Brown i 16-meteren. Angriperen banket ballen i mål og avgjorde kampen.

– Jeg synes det går bedre. Forrige sesong var det mye å tilpasse seg. Nytt miljø og nytt land, sa Brown, som kom fra Jamaica til Norge foran forrige sesong.

Sist

Sørlendingene klarte aldri å slå tilbake i hovedstaden og ligger sist i eliteserien, mens Vålerenga er på 13.-plass etter syv kamper.

– Det var en kritisk seier. Jeg liker ikke å se oss i bunnen, så det var bra. Vi fikk tre poeng, men vi må fortsette å jobbe hardt, fordi vi gjør fortsatt feil. Vi vil få problemer mot bedre lag, sa Brown.

VIFs dårlige sesonginnledning har også gjort noe med oppmøte på hjemmekampene. Det offisielle tilskuerantallet var 6379, men trolig var det langt færre til stede på Ullevaal som har kapasitet på 28.000.