Meny

Rosenborg-luke i toppen

Rosenborg hadde få problemer mot Viking i Trondheim. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg tok sin sjette strake seier i eliteserien da Viking enkelt ble knust 4-0 på Lerkendal. Trønderne leder serien med fire poeng.

RBK fikk få problemer mot Viking i Trondheim. Laget kontrollerte tempoet på kampen. Serielederen gjorde det som var nødvendig for å sikre seg sin sjette seier på rad og ledelse i eliteserien med fire poeng til Molde, Odd og Brann.

– Som regjerende mester går det fantastisk. Det er god kjemi i laget, og det går på skinner. Vi har kvalitetsspillere overalt. Det er en fornyelse å være med på dette, sa Gytkjær til TV 2 etter kampen.

Den regjerende seriemesteren spilte langt fra sin beste første omgang, men slapp Viking til svært få sjanser.

Det eneste Viking skapte kom etter at Bjørn Daniel Sverrisson vant ballen høyt i banen og sendte den til en umarkert Suleiman Abdullahi, men spissen nølte og ble hentet opp av RBKs midtstoppere. Han fikk likevel kommet til avslutning, men skjøt utenfor.

Les også:  Odd krasjlandet mot LSK

Kapteinsscoring

Like etterpå gikk Rosenborg opp i ledelsen. Joachim Jørgensen felte Gudmundur Thorarinsson, og vertene fikk frispark. Pål André Helland slo bra inn. Hólmar Örn Eyjólfsson var først på ballen med leggen, og sleivsparket endte i nettet via stanga etter en halvtime.

I annen omgang startet Viking friskt, men så tok Rosenborg over. I det 58. minutt fikk hjemmelaget uttelling på en kontring. Kaptein Mike Jensen satte fart og spilte ballen videre. Dansken fikk den tilbake i 16-meteren og banket ballen i mål fra spiss vinkel. Det var hans fjerde scoring for sesongen.

Rett før scoringen hadde Vikings kaptein André Danielsen tapt en duell etter å trukket seg. Jensen viste derimot ingen tegn til å nøle i motsatt ende.

– I dag var det solid over hele linjen. De som kommer inn kjenner spillestilen og rollene sine. Da er det ingen problem å bytte, og det er en styrke for oss, sa trener Kåre Ingebrigtsen.

Les også:  Tromsø fikk bank av Aalesund og hattrick-"Mos»

Kollaps

15 minutter før slutt mistet Claes Kronberg ballen på egen halvdel i en duell med Jonas Svensson, som fant Thorarinsson i 16-meteren. Islendingen dro av Danielsen, som solgte seg totalt, og sendte ballen i motsatt hjørne.

Ni minutter før slutt mislyktes Karol Mets med et tilbakespill tre meter fra mål. Svensson stjal ballen og trillet den til Christian Gytkjær, som enkelt laget kampens siste mål. Dermed endte det 4-0.

– Det var gutter mot menn i perioder. Vi var litt på vei inn i det, og så mistet vi ballen og det ble 2-0. Så var vi på vei inn igjen, men så skjedde det igjen, og slik fortsatte det. Det er hardt å stå her nå. Jeg vil bare hjem, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

Les også:  Kirkevold-dobbel senket Molde

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus