Meny

Arsenal snublet igjen

Verken Alexis Sánchez eller noen andre Arsenal-spillere klarte å score mot Sunderland søndag. Foto: Lee Smith ( Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal fant aldri veien til nettmaskene og måtte reise fra Stadium of Light med 0-0 og bare ett poeng etter kampen mot nedrykkstruede Sunderland.

Arsenal ville ta tilbake tredjeplassen i Premier League med seier over Sunderland, og det var duket for en kamp mellom to lag med mye å spille for.

Arsenal var farligst frempå i åpningsminuttene med Alex Iwobi i spissen, men etter 21 minutter var Sunderland bare centimeter fra å ta ledelsen da Patrick van Aanholt klinket et frispark i krysstanga.

Ti minutter senere var det Arsenals Alexis Sánchez som kunne gjort mål på frispark, men en meget god Vito Mannone i Sunderland-buret fikk slått ballen unna helt nede ved stolperoten. Like etter, på den påfølgende corneren, var bortelaget igjen svært nær scoring, men Sunderland fikk klarert i siste liten.

Straffesituasjoner

Det kom ingen scoringer i den første omgangen til tross for at begge lagene kanskje burde hatt hver sin straffe da både Per Mertesacker og DeAndre Yedlin ble truffet i armen inne i feltet, men dommer Mike Dean valgte å holde fløyta nede.

Annen omgang startet med Sunderland-overtak i starten. Da Arsenal prøvde seg, manglet det noe i den siste avgjørende fasen, og det ble bare nesten for London-laget.

64 minutter ut i kampen var det Jermain Defoe som forsøkte seg med en frekk lobb da han ble spilt igjennom i bakrom, men i duell med en Arsenal-forsvarer klarte ikke spissen å få ballen i mål.

– Vi gjorde nok til å vinne 1-0, som ville betydd veldig mye for oss, men vi aksepterer det ene poenget og er nå over nedrykksstreken. Forhåpentligvis kan vi holde oss der, sa Sunderland-manager Sam Allardyce etter kampen, ifølge BBC.

Wilshere tilbake

Ti minutter før full tid var Sunderland-keeper Mannone ute på en skikkelig bærtur da han prøvde å heade ballen unna langt utenfor egen sekstenmeter, men heldigvis for den italienske keeperen fikk en tøff Younes Kaboul tak i ballen før Danny Welbeck.

– Jeg synes førsteomgangen vår var veldig god. Den andre omgangen er alltid vanskeligere når du spiller søndag, torsdag og søndag igjen. Vi må nå vinne de siste kampene, som alltid, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Selv om det bare ble ett poeng for Arsenal i tetkampen, kan klubben glede seg over at Jack Wilshere er tilbake på banen etter et langt skadeavbrekk. Han fikk sine første minutter for sesongen da han kom inn for Mesut Özil mot slutten av kampen.

– Det var en fantastisk følelse, sa Wilshere til BBC.

Arsenal ligger nå på fjerdeplass med samme poengsum som Manchester City, mens Sunderland akkurat har kommet seg over nedrykksstreken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus