Sogndal smakte sin egen medisin mot Brann

Fredrik Haugen har gjort 2-0 til Brann i eliteseriekampen mot Sogndal på Brann stadion lørdag. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann tok sin annen strake seier da laget vant 2-0 over Sogndal i lørdagens vestlandsderby. Kampen ble vunnet på vilje og tæl, vanligvis sogningenes varemerke.

Brann har hatt en solid sesongstart med fire seirer, to uavgjorte og ett tap. Lars Arne Nilsen har virkelig fått fasong på Brann etter opprykket. Etter cupfadesen mot Førde i 1. runde har Bergens stolthet kun serien å konsentrere seg om.

Med lørdagens seier tok Brann seg opp til fjerdeplassen med like mange poeng som Molde og Odd, og avstanden opp til Rosenborg er bare ett poeng.

Bergenserne leverte solid fysisk forsvarsspill og samtidig lekent og effektivt angrepsspill.

– Det ble ingen god kamp. Vi har tre kamper i beina, og det syntes. Det ble en drittkamp, men deilig å vinne slike også. Vi var gode defensivt og slapp dem ikke til. Det var mye som manglet ellers, sa Brann-trener Nilsen til TV 2.

Brukte hodet

Bismar Acosta sendte vertene i ledelsen med et flott hodestøt etter 24 minutter. Det var ingen som klarte å matche costaricanerens fysikk inne i feltet. Acosta var dessuten bunnsolid i eget forsvar.

Fredrik Haugen ble matchvinner mot Viking onsdag, men måtte noe overraskende starte på benken. Brann-treneren begrunnet det valget med at det har vært et tett kampprogram for spillerne i det siste.

– Alle har lyst til å starte kamper, men jeg klarte å legge det bak meg da kampen begynte, sa Haugen.

Haugen kom inn etter pause, og det gikk bare seks minutter før han økte til 2-0 på et flott Brann-angrep hvor Daniel Braaten sto bak forarbeidet.

Gamle kjente

Vestlandsoppgjørene mellom Brann mot Sogndal har alltid hatt en spesiell nerve. Flere av spillerne har spilt for begge lagene, og Sogndal-trener Eirik Bakke har flere sesonger bak seg som Brann-spiller (2006-10).

– Dødballene avgjorde. Vi fikk ikke kampen inn i vårt spor. Vi var ikke helt der i dag. Jeg følte at det var to dårlige lag som spilte, sa Bakke.

I den tilsvarende kampen i 1. divisjon i fjor ble Sogndals Kristian Fardal Opseth tremålsscorer i 4-0-seieren. Han har et godt venstrebein, men den tidligere Sogndal-målvakten Piotr Leciejewski ryddet mesterlig opp de gangene Opseth forsøkte seg lørdag.

Tapet i fjor var for øvrig Nilsens første som Brann-trener.

Med litt under ti minutter igjen kom også Azar Karadas innpå for Brann. Han har også et par sesonger i Sogndal-drakten.