Meny

En Liverpool-kamp å fortelle barnebarna om

Mamadou Sakho og Liverpool kunne juble for avansement i europaligaen torsdag. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool lå under 1-3 på Anfield, men tok seg til europaligasemifinale på Borussia Dortmunds bekostning. 4-3 i et utrolig drama ga Jürgen Klopp triumf over gamleklubben.

Dejan Lovren ble helten for Liverpool på overtid. Midtstopperen headet Merseyside-laget til 5-4 sammenlagt og semifinaleplass.

– Vi kommer aldri til å glemme denne kampen. Dette går inn i folkloren og inn i historien, sa Max-kommentator Kenneth Fredheim. Etter kampen fortalte Divock Origi hvordan Klopp hadde inspirert spillerne til stordåden.

Bakgrunn:   Liverpool til semi etter mirakuløs snuoperasjon

– Treneren sa at vi måtte skape et øyeblikk vi kan fortelle barnebarna våre om. Vi skulle gjøre det til en minneverdig kveld for fansen. Vi trodde på ham. Da vi scoret vårt første, følte vi alle at det ville bli noe spesielt, sa han ifølge uefa.com.

– Dette er vanskelig å forklare. En vidunderlig, vidunderlig kveld på Anfield, sa Klopp selv til BT Sport.

– Dette var europeisk fotball på sitt beste, og det er vanskelig å fatte at vi greide det. Dette var en kamp hvor alle som så på, uansett hvem de holder med, må medgi at «OK, fotball er et fint spill».

Les også:  Vondt speilbilde for Dortmund

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus