Carlsen ville aldri gjort som Karjakin

Carlsen: Karjakin burde vurdert nei til Norway Chess tidligere. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen lar seg ikke hisse opp av at hans VM-motstander Sergej Karjakin trakk seg fra Norway Chess, men mener russeren burde tenkt seg bedre om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangøren av storturneringen på norsk jord ble rystet da av nyheten om at Karjakin trakk seg. Carlsen mener russeren gjorde den største feilen før han spilte kandidatturneringen som endte med seier og VM-kamp.

– Jeg ville ikke gjort det samme av den enkle grunn at jeg ikke hadde meldt meg på en turnering så tett på en kandidatturnering. Man vet ikke hvordan kroppen vil reagere på en slik kraftanstrengelse. Man kan være helt kjørt, og da vil man ikke spille turnering, sier Carlsen til NTB.

– Derfor kan man heller ikke melde seg på turneringen. Det er mitt forhold til det. Han burde tenkt på det før – ikke etterpå, fortsetter Carlsen, som tviler sterkt på at det blir noen kamp mellom de to før VM.

Irritert

At Karjakin trakk seg ansees som et kontraktbrudd, men arrangøren får ikke russeren til start.

– Vi opplever denne handlingen som respektløs både mot oss som arrangør, de andre spillerne i turneringen og ikke minst en hel sjakkverden som hadde sett fram til generalprøven på VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Karjakin, sa Jøran Aulin-Jansson på vegne av arrangøren da forfallet kom inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norway Chess starter mandag og pågår i snaut to uker.

– Sjakkformen er på gang. Jeg tror jeg har en god mulighet til å ta dette i år. Jeg har spilt Norway Chess med varierende hell tidligere, forteller Carlsen.

VM-kampen er lagt til i New York i november, og den går over best av tolv partier med Carlsen som tittelforsvarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag var verdensmesteren i Oslo på en stjernespekket sponsorseanse. Der deltok også langrennsløperne Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby, Casper Ruud (tennis) og superkokken Ørjan Johannessen (vinner av Bocuse d'Or i fjor)

Delte erfaringer

Johnsrud Sundby benyttet anledningen til å dele erfaringer med Carlsen.

– Det er alltid utrolig spennende å dele erfaringer med andre toppidrettsutøvere. Det er kanskje det mest inspirerende jeg vet om. Jeg har aldri møtt Magnus før, så bare det var morsomt. Vi ble sittende og drodle om idrett og alt som har med det å gjøre. Jeg kunne pratet med ham i mange timer. Jeg har masse å lære, sier Sundby til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er det noe som er overførbart til langrenn?

– Ja, det tror jeg. Det å for eksempel kvitte seg med eventuelle nederlag for så å komme sterkt tilbake er viktig. Det kan skje allerede inn mot Lahti hvis jeg får «en på trynet». Det har vært utrolig fascinerende å prate med ham, fortsetter det norske langrennsesset.

Han får støtte av Carlsen, selv om sjakkstjernen gir et lite stikk til Sundby.

– Martin har vel ikke noen individuelle VM-gull, så det er på tide, sier Carlsen og ler, før han fortsetter:

– Det var veldig hyggelig å møte alle tre. Jeg tror vi har mye å lære av hverandre.