Fire strake for Marquez i Austin

Marc Marquez vant Amerikas Grand Prix i roadracing for fjerde år på rad søndag.

Den spanske Honda-føreren holdt landsmann og Yamaha-fører Jorge Lorenzo 6,107 sekunder bak seg i Austin, mens italienske Andrea Iannone på Ducati måtte nøye seg med tredjeplass.

Med seieren styrket Marquez, som er ubeseiret i løp på amerikansk jord, ledelsen i VM-sammendraget i MotoGP-klassen. Han vant også løpet i Argentina forrige helg.

Den nidoble verdensmesteren Valentino Rossi, som før søndagens løp var ni poeng bak Marquez, veltet og måtte bryte. Han hadde vært blant de fem beste i 24 løp på rad, en rekke som tok slutt søndag.

Det var en dårlig dag også for Andrea Dovizioso og Dani Pedrosa. Sistnevnte mistet kontrollen på syvende runde og tok med seg Dovizioso da han veltet. Det var annen helg på rad at italieneren uforskyldt ble offer for en annen førers feil.

Etter søndagens løp leder Marquez med 66 poeng, mens Lorenzo har 45 og Rossi 33.