Zekhnini herjet med Viking

Rafik Zekhnini spilte en svært god første omgang for Odd mot Viking.
Rafik Zekhnini spilte en svært god første omgang for Odd mot Viking. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Unggutten Rafik Zekhnini hadde en målgivende pasning og scoret ett mål da Odd slo Viking 2-0 på bortebane i eliteserien.

Viking fikk marerittaktig start på oppgjøret. Rafik Zekhnini fikk en glimrende bakromspasning, men ble taklet og falt sju meter før mål. Unggutten beholdt likevel ballen og fikk til slutt gitt den videre til Bentley etter en herlig finte. Nigerianeren banket ballen inn i mål etter 13 minutter.

Vertene var svært tafatte de første 25 minuttene, og ingenting stemte for siddisene. Det utnyttet Odd. På en kontring var Zekhnini først på ballen før Karol Mets, som trakk seg fra duellen. Midtstopperen rygget og rygget, før Odd-vingen fintet estlenderen ned på rumpa og banket ballen i mål i det 25. minutt.

– Det var en viktig seier, og vi har ikke vunnet her på mange år. På den siste scoringen løp jeg bare i hundre og håpet at jeg rakk ballen, og jeg så at stopperen falt av. Da visste jeg at styrken min er fart og en-mot-en, sa Zekhnini til TV 2 etter kampen.

Stolpen

Rogalendingene hevet seg i siste del av første omgang og var flere ganger nær å redusere. Suleiman Abdullahi sendte ballen i stolpen via keeper Sondre Rossbach like før pause.

Like etter pause fikk nigerianeren ballen i mål, men scoringen ble korrekt annullert for hands. Viking etablerte likevel et stort press innledningsvis i annen omgang, og blant andre André Danielsen hadde en kjempemulighet som Rossbach avverget.

– Det var dårlig innledningsvis, klasseforskjell i innledningen. Så kom vi med og hadde noen sjanser, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

Kampens avgjørende spiller, Zekhnini, var flere hakk bedre i første omgang enn i annen omgang, og han ble tatt av etter en times spill. 18-åringen kunne likevel utropes til kampens store spiller.

Tetstrid

Da hjemmelaget ikke fikk uttelling, sluknet Viking etter hvert igjen. De siste 20 minuttene skapte verken Viking eller Odd sjanser og gjestene rodde i land seieren.

– Odd er gode defensivt, og vi får ikke noe mål. Da mister vi energien litt. Noen ganger må man bare erkjenne at motstanderen er bedre, så får vi samle oss og komme tilbake, sa Jonevret.

Odd har fortsatt ikke sluppet inn mål etter de fire første kampene og ligger på tredjeplass med åtte poeng. Viking gikk på sitt første tap søndag og står med sju poeng på sjetteplass. Rosenborg leder eliteserien med ni poeng. (©NTB)