Ole Einar Bjørndalen (42) satser mot OL i 2018 – blir pappa i oktober

42 år gamle Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytter-karrieren. Og i oktober blir han far for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var egentlig ingen argumenter for å legge opp, fortalte Bjørndalen.

Veteranen møtte et stort norsk pressekorps på Olympiatoppen tirsdag. Med en innkallelse til pressen med tema «framtiden», var det knyttet stor spenning til om en av landets mest suksessrike idrettsutøvere gjennom tidene ville fortsette karrieren.

I blitsregnet avslørte han at han at det ikke er aktuelt å legge verken ski eller børse på hylla.

– Jeg hadde et fantastisk år i 2002 hvor jeg vant fire OL-gull. Mange i mediene og ekspertene mente jeg burde gi meg på topp, men det var overhodet ikke noe tema. Siden det har jeg hatt mange fine sesonger, men mot 2012 og 2013 hadde jeg flere tøffe år. Jeg begynte å bli gammel, og da kom temaet opp igjen. Ekspertene var igjen tydelige på at det var på tide å legge opp. Jeg trosset ekspertene og kjørte på videre, sa Bjørndalen – og fortsatte:

– Både jeg og andre følte vel at 2014 var en endestasjon, men så ble det suksess med to OL-gull. Da bestemte jeg meg for å kjøre på videre – også da mot ekspertenes råd. Det var den samme greia igjen. Nå har vi kommet til 2016, og jeg er 42 år gammel. Endringen er at alle eksperter og profesjonelle mener jeg må fortsette. Og nå er jeg faktisk enig med ekspertene, sa 42-åringen med et smil.

Les også: Bjørndalen i Holmenkollen: – Nesten som et OL

Se video: Bjørndalen satser videre til OL i 2018

Pappanyhet

Og ikke nok med at skiskytterkongen kunngjorde at karrieren fortsetter. Han kunne også fortelle at han venter barn med den hviterussiske skiskytteren Darja Domratsjeva (29).

– Som noen har fått med seg, har jeg hatt et godt vennskap med Darja i flere år. Det har utviklet seg, og vi har kommet så langt at vi er et par. Nå skal vi ha barn. Vi skal bli foreldre, sa Bjørndalen til applaus fra den frammøtte pressen.

Veteranen mente at det hele er godt planlagt og avslørte at termin er i starten av oktober.

– Det er veldig spennende. Jeg har en stor familie hjemme og er vant til mange unger. Det blir en ny situasjon, men vi gleder oss. Det blir en ny verdi i livet. Jeg setter stor pris på at jeg får oppleve det, fortalte Bjørndalen.

Domratsjeva har sto over hele forrige sesong med sykdom. 29-åringen står bokført med tre OL-gull og to VM-gull.

– Darja har hatt en strålende karriere hittil, men hun har vært mye syk i fjor og i år. Men hun er innstilt på å komme tilbake. Hun trener for fullt – eller så bra hun kan – og vil gjøre det fram til fødselen. Planen er å konkurrere på starten av nyåret. Det er en dristig plan, men realistisk, sa Bjørndalen.

Domratsjeva slapp også nyheten på sin egen hjemmeside tirsdag.

– I høst blir jeg mor! Dette er planlagt og veldig ønsket. I dag er dette det viktigste som skjer i livet mitt, skriver hun ifølge VG.

– Jeg fortsetter med moderat trening under veiledning av spesialister og vil prøve veldig hardt å komme tilbake i konkurranse i januar, beroliger hun overfor fansen.

Les også: Bjørndalen hyllet av sine egne

Medaljefangst

Simostranda-utøveren har gjennom sin innholdskarriere tatt hele 13 OL- og 44 VM-medaljer. Fire av VM-medaljene sikret han på hjemmebane i Holmenkollen i vinter. Mesterskapet på norsk jord var blant Bjørndalens beste og skal tildeles mye av æren for at han fortsetter karrieren til OL i sørkoreanske Pyeongchang i 2018. Da vil han være 44 år.

– Jeg tror fortsatt at jeg har sjansen til å prestere i toppen i flere år til. Jeg har et godt team rundt meg, og det er betryggende når jeg går inn i to nye år, sa 42-åringen.

Se hele pressekonferansen med Ole Einar Bjørndalen (saken fortsetter under):

Han forklarte også at suksessen i Holmenkollen var avhengig av at han hadde blikket framover.

– Hvis det hadde vært endestasjon i Oslo, så hadde jeg ikke prestert. Jeg må være i utviklingsmodus. Hvis ikke hadde jeg ikke klart å ta de medaljene.

– Jeg kommer til å tenke forbi Pyeongchang. Jeg må være der i hodet.

– Så da blir det samme pressekonferanse her om to år? spurte TV 2.

– Jeg håper ikke det.

Medaljesankingen på internasjonalt nivå begynte allerede i 1997 med to medaljer i slovakiske Brezno-Osrblie. Under OL i Salt Lake City i 2002 ble det hele fire gull på Bjørndalen. Det samme oppnådde han under verdensmesterskapene i Hochfilzen (2005) og Pyeongchang (2009).

Les også: Bjørndalen vant igjen i verdenscupen: – Betyr vanvittig mye

Utøverkomité

For å opprettholde både motivasjon og form har veteranen flere ganger valgt å gå sine egne veier. Denne sesongen tok han profesjonaliteten ett steg lenger med en stor egen trailer, sponset av pengesterke russere, med blant annet smørebod, treningsapparater og sovemuligheter. Fram mot vinterlekene i Sotsji i 2014 flyttet han inn i en bobil for å være best mulig forberedt.

Bjørndalen fortalte også at han har valgt å trekke seg som utøverrepresentant fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– Jeg mener det er best for alle. Jeg har ikke mulighet til å være med på så mye som jeg ønsker, sa Bjørndalen.

SE VIDEO: Bjørndalen om VM-sølvet: – Like stort som OL

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus