Zuccarello sentral da Rangers sikret sluttspillplass

Mats Zuccarello (midten) og lagkameratene feirer scoringen mot Blue Jackets i Columbus. Foto: Aaron Doster / USA Today Sports / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York Rangers sikret sluttspillplass etter seier over Columbus Blue Jackets mandag. Mats Zuccarello scoret og tangerte dermed sin personlige poengrekord på én sesong.

Zuccarello står nå med 59 poeng for mål og assists, og sesongen er ennå ikke over. Viktigere for Rangers er at det nå ikke er noen lag som kan snyte dem for en plass i sluttspillet om Stanley Cup-trofeet.

Mandagens bortekamp startet bra for Rangers da Chris Kreider satte inn 1-0 drøyt seks minutter ut i første periode. I andre periode gikk Dan Boyle alene og la på til 2-0. Ni minutter senere reduserte Nick Foligno for Blue Jackets, før det var Zuccarellos tur. I samspill med Kreider gikk nordmannen mot Columbus-målet og satte pucken forbi keeper Joonas Korpisalo. 3-1 til Rangers og 59 poeng til Zuccarello, som altså er en tangering av hans sesongbeste.

I den siste perioden reduserte Foligno en gang til, mens det var Derek Stepan som fastsatte sluttresultatet. Med et drøyt minutt igjen på klokken og med Rangers i undertall, satte han inn 4-2 for gjestene, som kan dra tilbake til New York med vissheten om at de er videre til sluttspillet.