Enighet om nordisk EM-søknad

SAMMEN FOR EM: De nordiske landene har kommet til enighet om å slå seg sammen for å sende innsøknad om å få arrangere fotball-EM i 2024 eller i 2028. Foto: Colourbox.com
SAMMEN FOR EM: De nordiske landene har kommet til enighet om å slå seg sammen for å sende innsøknad om å få arrangere fotball-EM i 2024 eller i 2028. Foto: Colourbox.com

Lederne av fotballforbundene i de nordiske landene er enige om å gå videre med planene om en fellessøknad til fotball-EM i 2024 eller 2028.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag møttes alle lederne i København for å diskutere Danmarks ønske om å arrangere EM i Norden. Ifølge Danmarks fotballforbund (DBU) skal det ha vært et positivt møte.

– Alle involverte parter returnerer med full støtte til ideene i prosjektet. Nå skal det formaliseres, og vi har avtalt å møtes i Mexico By under FIFA-kongressen om seks uker. Da skal vi etablere en formell prosjektgruppe som kan se mer konkret på planene, sier DBU-president Jesper Møller til danske DR.

Prosjektgruppen skal belyse hvilke sluttspill det skal søkes om. Møller mener det er klokt å holde flere muligheter åpne.

– Vi holder begge årene, 2024 og 2028, i spill fordi det inngår i et samlet puslespill med andre turneringer og politiske avgjørelser, sier Møller.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at kampene vil bli spilt i Norge, Sverige, Danmark og Finland, men at det også vil bli EM-relaterte arrangementer på Færøyene og Island. Byrået hevder også at detaljene skal gjennomgås i et møte på Grønland i august.

Forrige måned ble det kjent at DBU ønsket å få fotball-EM til Norden.

– Det stemmer at dette har blitt diskutert. Det skal utredes i møter i nordisk gruppe. Det er vanskelig å si mer nå på et så tidlig stadium, sa NFFs generalsekretær Kjetil Siem til NTB da.

Ifølge Ritzau kan det ventes en endelig beslutning våren 2017.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus