Leicester seiler mot gullet

Leicesters Wes Morgan med kjempescoring mot Southampton. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)
Leicesters Wes Morgan med kjempescoring mot Southampton. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leicester dundrer på videre, og denne gangen var Southampton byttet da Premier League-lederen vant 1-0 for fjerde gang på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kapteinen Wes Morgan bidro med matchvinnermålet sju minutter før pause.

Christian Fuchs fant Morgan med et utsøkt innlegg, og Morgan satset alt i duellen som oppsto. Han vant duellen, og han stanget inn ballen via stolpen og inn i buret forbi Southamptons keeper Fraser Forster.

Målet var et ekte innsatsmål, og det var hans første for Leicester i serien siden mai.

Les også: Tottenham holder følge i gullkampen

Luke

Seieren betyr også at Leicester økte luken på toppen av tabellen etter helgens kamper. Utfordrer Tottenham klarte bare 1-1 borte mot Liverpool lørdag, og med seks serierunder igjen skiller det sju poeng mellom Leicester og Tottenham. Det utenkelige før sesongstart er i ferd med å skje. Leicester kan bli seriemester mot alle odds.

Selv manager Claudio Ranieri må snart erkjenne at sjansene for gull er der.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kane: – Det kunne gått begge veier

Store sjanser

Leicester har definitivt hatt marginer med seg i løpet av sesongen. Alle gode lag har det, men de har også vist at de er et meget sterkt lag som ikke er til å kimse av. Southampton har vist god form den siste tiden, men kom til kort på King Power Stadium.

Leicester var klart nærmest til å øke ledelsen etter hvilen. 17 minutter ut i 2. omgang var det like før at José Fonte gjorde selvmål, og ni minutter senere hadde Danny Simpson en glimrende mulighet til å gjøre 2-0. Jamie Vardy satte Simpson opp på blank goal, men fra kloss hold satte ballen rett i kroppen på en i utgangspunktet utmanøvrert Fraser Forster. Vardy hadde selv en god mulighet fem minutter før slutt, men denne gangen lyktes toppscoreren ikke.

Southampton har fortsatt sjansen til å komme inn blant de fire beste, men muligheten er ikke lenger stor for spill i mesterligaen neste sesong.

Les også: Leicester-eventyret fortsetter