Rekdal: – Vi gjorde det vi kunne

Yann-Erik de Lanlay scoret 1-0-målet for Rosenborg mot Vålerenga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Yann-Erik de Lanlay scoret 1-0-målet for Rosenborg mot Vålerenga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga står uten både scoring og poeng etter to sene mål av Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen. Kjetil Rekdal ville likevel ikke klandre egne spillere etter 0-2-tapet for Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da oppgjøret så ut til å ende målløst, avsluttet de Lanlay et strålende Rosenborg-angrep, før Jensen doblet få minutter senere med en suser av et langskudd.

– Det var utrolig deilig å få det første målet så tidlig i sesongen. Det gir ro og ikke minst selvtillit, som er det viktigste, sa de Lanlay til NTB.

2-0-seieren betyr at den regjerende seriemesteren står med to strake seiere etter tapet for Odd i serieåpningen.

– Vi hadde veldig god kontroll, spesielt i første omgang. Vi får litt press imot de første ti-femten minuttene av annen omgang, og da blir det litt Hawaii-fotball og vanskelig å kontrollere. Det er ikke en fordel for oss, for da kan det fort bli tilfeldig hvem som scorer, oppsummerte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

– Den siste halvtimen har vi bedre kontroll, og når vi scorer føler jeg meg trygg på at de ikke kan komme tilbake.

Verste siden 1996

For hjemmelaget betyr resultatet at Vålerenga er inne i sin dårligste sesongstart siden 1996 etter tap for Viking, Sogndal og Rosenborg. Den gangen rykket Oslo-laget ned fra eliteserien.

– Det skjer ikke i år, lovet trener Rekdal, som er klar på hvor skoen trykker.

– Vi scorer ikke mål og har ikke vært farlig nok. Nå nærmer vi oss 30-40 dødballer vi burde fått mer ut av, for eksempel. Det er surt å stå her med null poeng. Kvalitetsforskjellen på lagene kommer litt for mye til syne de siste 15-20 minuttene, dessverre, men det vi leverer i begynnelsen av annen omgang er veldig bra. Da har vi et godt trykk på dem, men vi klarer ikke å skape de store farlighetene.

Vålerenga har kun vunnet to av de siste 19 hjemmekampene mot trønderne i eliteserien og står nå med ni strake tap mot Rosenborg. Rekdal gir ikke spillerne skylden.

– Vi gjorde det vi kunne, det er ikke noe vi kan klandre spillerne for. Vi skal ikke møte Rosenborg hver helg. Den prestasjonen her kunne gitt seier mot et annet lag, sa Rekdal til NTB.

Rosenborg-dominans

Vålerenga fosset imidlertid ut av startblokkene foran drøyt 13.000 tilskuere på Ullevaal stadion med tro på poeng, før Rosenborg tok over og dominerte ballinnehavet. Herman Stengel fikk en tidlig mulighet fra kort og skrått hold, men avslutningen gikk rett på André Hansen.

Anders Konradsen, Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen hadde sine sjanser for bortelaget utover i omgangen, men det ble bare nesten for Rosenborg de første 45 minuttene.

Avgjorde i sluttminuttene

Etter 20 minutter med stillingskrig, skapte Pål André Helland, som scoret to mål i fjorårets oppgjør på Ullevaal, sin første mulighet. Overstegsfinten sendte Jesper Arvidsson i bua, skuddet i lengste var hardt, men Aslak Falch var like god i Vålerenga-målet.

Med sju minutter igjen på klokka fikk Rosenborg omsider betalt for presset. Jonas Svenssons innlegg fant de Lanlay som kom på et flott løp fra motsatt kant og avsluttet kontant. Like etter punkterte Rosenborg-kaptein Jensen med et kontant langskudd fra rundt 20 meter.

Mohammed Abdellaoue hadde en god mulighet til å utligne på 1-0, men rakk aldri fram til ballen foran mål.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus