Northug åpner for å trene med landslaget

Petter Northug ble nummer 17 på 10 km under årets NM på Beitostølen fredag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Petter Northug ble nummer 17 på 10 km under årets NM på Beitostølen fredag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Petter Northug tror han vil ha utbytte av å trene med Martin Johnsrud Sundby og åpner for et høst-comeback på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha gjennomført sin siste NM-distanse for sesongen åpner Northug og hans sportslige leder Ole Thonstad for at 30-åringen vil trene med landslaget i enkelte økter i oppkjøringen til neste sesong.

– Ja, det får vi diskutere. Jeg skal prate litt med Vidar (Løfshus), kanskje her på Beitostølen eller på telefon snart, så skal vi se om vi blir enige om noe, sier Northug til Adresseavisen.

– Vil du ha utbytte av å trene med landslaget?

– Ja, det tror jeg absolutt. Den beste matchingen får du jo der. Det er der de sterkeste løperne er. Det er alltid godt å få matchet seg litt mot dem som er på lag.

Les også: Northug: – Vi trenger Bjørgen

Den nyansatte herrelandslagssjefen Tor Arne Hetland har vært krystallklar på at døren står åpen for Northug på lagets treningsøkter, selv om han står utenfor skiforbundets opplegg.

Northug brøt ut av landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team.

Trønderen endte på annenplass i verdenscupen bak suverene Sundby og tok en 17.-plass i NM på 10 kilometer fri fredag, drøyt 50 sekunder bak vinner Sundby.

– Jeg trodde det skulle bli verre, sier Northug.

Les også: Northug: – Som å se meg selv i speilet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus