Meny

Fotballorganisasjonen FIFA om Qatar-skandalen:

– Fotball-VM vil utløse betydelige forbedringer for arbeidere i Qatar

MARERITT FOR ARBEIDERE: Arbeidet med Khalifa International Stadium i Qatars hovedstad Doha har vært et helvete for mange fremmedarbeidere. Vil stadionbyggingen foran fotball-VM i 2022 nå endre alt til det bedre?, Foto: Naseem Zeitoon / Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballorganisasjonen FIFA er fullt klar over «utfordringene» arbeiderne utsettes for ved byggingen av anlegg til fotball-VM i 2022, bekrefter FIFA i en pressemelding etter Amnesty-avsløringene.

Men - FIFA er overbevist om at den enesteående oppmerksomheten rundt fotball-VM i Qatar i 2022, er en sterk katalysator for betydelige endringer i forholdene for fremmedarbeidere i Qatar.

Det går fram av en pressemelding den internasjonale fotballorganisasjonen FIFA la ut, etter den kritiske rapporten Amnesty har offentliggjort om rystende forhold for mange fremmedarbeidere som bygger anlegg for det kommende fotballverdensmesterskapet i Qatar.

Skitne og trange boforhold, manglende lønnsutbetalinger og pass som tas i beslag. Det er situasjonen for flere av arbeiderne på anleggene som skal brukes i fotball-VM i Qatar i 2022, ifølge den nye Amensty-rapporten.

Les: VM-arbeidere forteller om harde forhold

Men neste setning i pressemeldingen er egnet til å så tvil om hva FIFAs gode intensjoner kan føre til.

FIFA opplyser nemlig at de lenge har vært oppmerksomme på risikoen for de innleide arbeiderne, og siden 2011 har arbeidet sammen med viktige aktører som Amnesty International for å diskutere de beste måtene å oppnå vedvarende forbedring og gode arbeidsforhold ved anleggsarbeidene foran VM.

Likefullt er problemene flere år etter, fortsatt store, går det fram av den nye Amnesty-rapporten.

Les også: Knusende kritikk av Qatars arbeidsforhold

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus