Meny

Neville fikk sparken i Valencia

Gary Neville har fått sparken som Valencia-trener. Her er han i aksjon i sin andre jobb som assistent for Englands landslagssjef Roy Hodgson. Foto: Carl Recine, Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gary Neville fikk onsdag sparken som trener for den spanske fotballklubben Valencia etter fire måneder i jobben.

Det bekreftet klubben på sitt nettsted.

– Valencia har i dag skilt lag med vår hovedtrener Gary Neville, sto det i en melding på engelsk.

– Etter nøye overveielser har klubben besluttet å gjøre en endring i Valencias beste interesse for resten av sesongen. Vi takker Gary for hans arbeide i klubben og ønsker ham lykke til å framtiden.

Pako Ayestaran, som har vært i klubbens trenerapparat, overtar ansvaret resten av sesongen. Klubben er bare seks poeng fra nedrykksplass og har et tøft kampprogram foran seg.

Neville ble ansatt i desember. Det var hans første store jobb som hovedtrener. Først i 10. forsøk vant laget en seriekamp under hans ledelse. I vår er Valencia blitt slått ut både av den spanske cupen og europaligaen, og laget falt under Nevilles ledelse fra 9.- til 14.-plass på tabellen i La Liga.

Totalt ble det tre seirer på 16 seriekamper under Neville. Hans siste kamp var 0-2-tapet mot Celta rett før landslagspausen. Publikum ropte på hans avgang mot slutten av den kampen.

– Jeg skulle gjerne fortsette jobben jeg har begynt på, men jeg forstår at vi er i en resultatavhengig bransje, og mine resultater har ikke vært gode nok, sa Neville.

41-åringen fortsetter som assistenttrener for Englands landslag.

Hans bror Phil, som har vært del av trenerteamet i Valencia, skal fortsette i klubben.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus