LSK rotet i seriestarten, Stabæk vant

LSKs Isabell Lehn Herlovsen jubler etter cupfinaleseieren i fjor høst. Mandag ble det bare 1-1 borte mot Kolbotn i seriepremieren. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Regjerende serie- og cupmester LSK kvinner klarte bare 1-1 borte mot Kolbotn i kvinnenes seriestart. Stabæk imponerte med 5-0 borte mot Vålerenga.

Cecilie Liane ga Kolbotn en pangstart på sesongen da hun satte 1-0 bak landslagsmålvakt Cecilie Fiskerstrand etter seks minutter.

Sherida Spitse roet nervene til trener Monica Knudsen med sin utligning etter 65 minutter, men flere mål ble det ikke på Sofiemyr stadion.

Stabæk, som hadde en beskjeden fjorårssesong med fjerdeplass, fikk derimot en solid start på sesongen med å score fem mål før pause mot Vålerenga i Vallhall. Stine Pettersen Reinås startet ballet etter åtte minutter, mens Victoria Ludvigsen doblet ledelsen tre minuttere senere.

Islandske Gunnhildur Yrsa Jonsdottir gjorde 3-0 før det var gått en halvtime, mens Reinås satte sitt annet mål seks minutter etterpå. Veteranen Ingvild Stensland gjorde 5-0 like før lagene gikk til pause.

Vestlandsoppgjøret mellom Sandviken og Arna-Bjørnar endte med 1-1 etter at bortelaget tok ledelse ved Maria Brochmann etter 66 minutter. Karoline Bakke reddet det ene poenget for hjemmelaget fem minutter senere.

Trondheim-Ørn og Medkila tjuvstartet med tidlig kamp 2. påskedag hvor trønderne vant 2-0 etter mål fra Lisa-Marie Utland og Ingrid Engen mot slutten av annen omgang.

Klepp og Avaldsnes avsluttet serierunden med et rent rogalandsderby. Fjorårets serietoer og tapende cupfinalist vant til slutt 2-0 på bortebane. Brasilianske Andréia Rosa de Andrade sto for 1-0-målet etter 17 minutter, mens Cecilie Pedersen økte til 2-0 etter 65 minutter.