Ishockey: Norge rotet vekk seieren

Det norske kvinnelandslaget i ishockey tapte 3-4 mot Østerrike i VM (1. divisjon) lørdag. Østerrikerne avgjorde oppgjøret på straffer. Norge ledet 3-0 underveis, men taklet ikke presset i 3. periode.

Etter tre perioder sto det 3-3, men ingen av lagene maktet å avgjøre i forlengelsen. Dermed gikk oppgjøret til straffer. Der avgjorde Denise Altmann for østerrikerne.

Norge ledet hele 3-0 etter første periode. Line Bialik Øien sendte laget i føringen etter drøyt fem minutter, før Martine Henriksen doblet ledelsen like etter. Etter knappe ni minutter sto det 3-0 – igjen var Øien målscorer.

I midtperioden reduserte Østerrike ved Janine Weber, men Norge unngikk flere baklengs før pause. I 3. periode raknet det imidlertid. Denise Altmann og Janine Weber scoret hvert sitt mål, og dermed tvang de fram spilleforlengelse i matchen. I straffekonkurransen trakk Østerrike altså det lengste strået.

Norges neste kamp spilles mandag, da er Tyskland motstander.