Ronaldo brant straffe – Portugal tapte

En skuffet Ronaldo brant straffe og mislyktes stort i en landskamp mot Bulgaria fredag. Bulgarerne vant 1-0 etter at portugiserne hadde dominert kampen. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Rafael Marchante Foto: NTB scanpix

Marcelinho, en tidligere brasilianer, ble matchvinner da Bulgaria overrasket og slo Portugal 1-0 i en kamp fredag.

Det var den brasilianskfødte spillerens debutkamp for det bulgarske landslaget. Ved siden av vinnermålet til Marcelinho, kommer kampen til å bli husket for en rekke svake prestasjoner fra portugisernes største stjerne Ronaldo, i tillegg til lekkert målmannsspill fra Vladislav Stoyanov i det bulgarske målet.

Bare de første ti minuttene av oppgjøret hadde keeperen seks klasseredninger. I den samme perioden klarte Ronaldo å sette ballen over for nærmest åpent mål, da han var helt upresset.

Portugal dominerte kampen totalt, men en kontring etter 20 minutters spill ble avgjørende. Da klarte brasilianeren fra Bulgaria å sette det eneste målet.

Etter scoringen fortsatte portugiserne å presse, men enten var skuddene for svake eller Stoyanov for god. Ronaldo hadde flere fine muligheter uten å lykkes.

Da portugiserne fikk straffespark etter 69 minutter, trodde de fleste at utligningen skulle komme, men heller ikke på straffe lyktes Ronaldo. Stoyanov reddet, og heller ikke på returballen klarte Ronaldo å finne veien til nettmaskene.