Meny

Norsk syklist få minutter fra å bli rammet av terroren i Brussel

Sindre Eid Hermansen (Team Fixit, fra høyre) sammen med Krister Hagen (Team Coop-Østerhus), Jean-Marc Bideau fra Frankrike (Bretagne Séché-Environnement) og Carl Fredrik Hagen (Team Sparebanken Sør) under andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway ved Gratangsfjellet i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilfeldigheter gjorde at syklisten Sindre Eid Hermansen ikke ble rammet av en av terrorbombene i Brussel tirsdag.

22-åringen befant seg på Zaventem-flyplassen tirsdag morgen på vei hjem til Bø i Telemark fra et ritt i Portugal. Dessverre for Hermansen var flyet hans fra Lisboa til Brussel kvelden før forsinket, noe som medførte at han måtte tilbringe natten på hotell i den belgiske hovedstaden.

Rett før takeoff tirsdag havnet han uhyggelig nær terroren på flyplassen.

– Vi ble tatt med videre bort fra rullebanen. Da ser jeg at inngangspartiet har eksplodert til pinneved. Antakelig har jeg vært der bare fem eller ti minutter før det har smelt, sier Hermansen til procycling.no.

– Jeg var nok litt nærmere å være blant de døde og skadde enn jeg hadde tenkt.

Les også: Selvmordsbomberne på flyplassen i Brussel navngitt

– Kan ha vært tilfeldigheter

Hermansen hadde syklet etapperittene Volta ao Alentejo og GP Liberty Seguros med det bergensbaserte laget Team Fixit.

Selv føler 22-åringen at tilfeldigheter gjorde at det endte godt for hans egen del.

– Jeg ankom Zaventem rundt ti over halv åtte eller kvart på åtte. Like før jeg skulle gå gjennom sikkerhetskontrollen så jeg en Starbucks, og jeg vurderte å ta en kaffekopp der før jeg gikk videre. Jeg valgte å ikke gjøre det. Sett i etterkant kan det ha vært tilfeldighetene som gjør at jeg sitter uskadd hjemme i dag.

Les også: Brussel-mistenkt deportert fra Tyrkia i sommer

– Får en liten støkk

Nordmannen opplevde dramatikken og desperasjonen etter terrorangrepet på nært hold, selv om han på det tidspunktet ikke visste hva som hadde skjedd.

Syklisten forteller om en gruppe på rundt 50 vettskremte mennesker som kom løpende fra sikkerhetskontrollen.

Etter hvert fikk Hermansen beskjed om at terrorangrep hadde funnet sted både på flyplassen og ved en T-banestasjon i hovedstaden.

– Da begynte tankene å gå, og jeg tenkte også på om det kunne være flere bomber der vi befant oss. Du får en liten støkk.

Etter evakueringen tok Hermansen tog til grenseområdet til Nederland, hvor han ble hentet av Team FixIts nederlandske sportsdirektør Eric Verstraten. Deretter fløy han hjem til Norge fra Amsterdam.

Han tror ikke hendelsene vil påvirket ham i hverdagen framover, men understreker at det er noe han aldri vil glemme.

– Jeg var på Zaventem aleine, men der og da fikk jeg aldri panikk. Det var først etterpå det gikk opp for meg hvor nært det må ha vært. Det er da du blir betenkt.

Les også: Belgia hedrer sine døde

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus