Meny

Hetland ny landslagstrener i langrenn

Tor Arne Hetland (42) er engasjert som ny landslagstrener for allround menn i langrenn. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Arne Hetland (42) er engasjert som ny landslagstrener for allround menn i langrenn.

Hetland overtar jobben som hovedtrener etter Trond Nystad som har vært ansatt i stillingen siden sesongen 2011/2012.

Hetland ga seg som aktiv langrennsløper etter 2009-sesongen. Da hadde 42-åringen vært på ulike lag i regi av Norges Skiforbund siden 1992. I sin aktive karriere ble han både verdensmester (2001) og olympisk mester i sprint (2002).

Tor Arne Hetland har også vært landslagstrener i Tyskland, Sveits og Canada.

Jobbet tett med avtroppende trener

I det siste året har han jobbet tett sammen med avtroppende trener Nystad, heter det i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Tor-Arne har på dette året opparbeidet seg stor respekt for den jobben han legger ned blant utøverne. Vi vet at vi har gjort et godt valg og at han er riktig mann for å videreføre den prestasjonskultur vi har utviklet i norsk langrenn. Tor-Arne vil være garantisten for den gode treningskulturen som Martin Johnsrud Sundby og co., sammen med Trond Nystad, har stått for den siste perioden, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Tradisjon

Hetland sier at han ønsker å videreføre et arbeid som er lagt ned over år.

– Jeg ønsker å videreføre en kultur der utøverne sammen tar ansvar for egen trening og utvikling. Laget skal være best trent og sette en standard som nye generasjoner skiløpere ønsker å strekke seg mot.

Norges Skiforbund sysler også med planer om å utlyse en nyopprettet stilling som trener for elite menn med tanke på å styrke både allround- og sprintsatsingen.

Arild Monsen er i dag ansatt som sprinttrener.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus