Meny

Flere tatt for bruk av meldonium i Russland

Dmitrij Sjljakhtin avslørte mandag at fire utøvere er tatt for doping. Foto: Maxim Shemetov, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire russiske friidrettsutøvere har testet positivt på meldonium, avslørte landets friidrettspresident mandag.

– Vi har informasjon som sier at fire utøvere har testet positivt på meldonium. Vi skal se nærmere på dette i dag, sa Dmitrij mandag.

Sjljakhtin ville foreløpig ikke gi noen navn, men Nadezjda Kotljarova, som innrømmet en positiv test søndag, er trolig blant de fire.

Totalt har 16 russiske utøvere, inkludert tennisstjernen Maria Sjarapova, testet positivt på stoffet som ble forbudt fra 1. januar i år.

Skandalen gjør det vanskeligere for Russland å overbevise Verdens Antidopingbyrå (WADA) om at de har implementert antidopingarbeidet på en tilstrekkelig god måte. Landet er for øyeblikket utestengt fra all friidrett, og kjemper med nebb og klør for å få suspensjonen opphevet innen Rio-OL starter 5. august.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus