Historiske Rashford avgjorde Manchester-derbyet

Marcus Rashford ble matchvinner i byderbyet mot Manchester City med sin scoring etter 16 minutter. Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Marcus Rashford (18) ble tidenes yngste målscorer i et Manchester-derby og sørget for at United slo byrival City 1-0. Dermed kan de røde djevlene tillate seg å drømme om mesterliga neste sesong.

Manchester United utnyttet fraværet av Citys faste stopperpar Vincent Kompany og Nicolás Otamendi og ga Martín Demichelis en opplevelse som fikk ekspertene til å oppfordre argentineren til å legge opp.

En uredd Rashford ble matchvinner et kvarter inn i kampen da han utfordret Demichelis, smatt forbi og trillet ballen i nettmaskene bak landslagskeeper Joe Hart som en ekte goalgetter.

Seieren er Uniteds første på bortebane i Manchester siden 2012 og tenner et nytt håp om en mesterligaplass. Louis van Gaals mannskap ligger bare ett poeng bak de lyseblå som foreløpig har fjerdeplassen når åtte kamper gjenstår.

Myhre: – Deilig frekt av Rashford

Den 18 år og 141 dager gamle United-spissen er nå Manchester-derbyets yngste målscorer gjennom tidene. Wayne Rooney var 19 år og 112 dager da han scoret sitt første derbymål i 2005.

For nøyaktig én måned siden spilte Rashford i U21-derbyet mellom Manchester-lagene. Siden da har han scoret til sammen tre mål mot Arsenal og Manchester City.

– Vi kan si hva vil om Demichelis, men det er deilig frekt av Rashford, sa Thomas Myhre på TV 2.

Ekspertkollega Erik Thorstvedt mente at Manuel Pellegrini ikke kan utsette laget for den risikoen det innebærer å spille med Demichelis i midtforsvaret.

– Han bør nesten skånes. Du kan bare ikke gamble på den måten han gjør i den situasjonen. Han satser alt på ett kort og blir dratt av.

På overtid i første omgang ble Demichelis avslørt igjen og feide ned Rashford innenfor 16-meteren. Dommer Michael Oliver valgte å ikke blåse, til store protester fra United-spillerne.

– At dommeren ikke klarer å se at det er straffespark fra der han står er en skandale, kommenterte Thomas Myhre i TV 2-studioet.

Agüero-heading i stolpen

I den andre enden av banen klarte City seg bedre og skapte flere sjanser før hvilen, uten at verken Jesus Navas eller nevnte Demichelis fikk ballen forbi David de Gea. I tillegg mente Yaya Toure at han burde hatt straffe da han ble dratt ned i en duell av Michael Carrick.

City fikk en kjedelig start på annenomgangen da Joe Hart måtte ut med skade og ble erstattet av helten fra ligacupfinalen mot Liverpool, Willy Caballero. Raheem Sterling måtte ut før pause og Pellegrini valgte å bruke sitt tredje bytte på å gi Demichelis en tidlig avslutning på kvelden før timen var spilt.

Hjemmelaget etablerte et enormt press på erkerivalen utover i omgangen, og både innbytter Wilfried Bony og Yaya Toure hadde gode muligheter. Den største hadde Sergio Agüero, men headingen hans gikk i stolpen.