Meny

Casper Ruud til finale i California

Casper Ruud er klar for finale i Futures-turneringen i California. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Casper Ruud er klar for finale i Futures-turneringen i tennis i California, etter å ha slått ut amerikanske Dennis Nevolo i semifinalen.

Fremgangen fortsetter for den norske 17-åringen i USA, men det måtte tre sett til for å avgjøre matchen i Bakersfield lørdag. Det første settet gikk til Ruud med de overbevisende sifrene 6-1. Nevolo, som ligger over 150 plasser foran Ruud på ATP-rankingen – 611. plass mot Ruuds 776. – kom sterkere tilbake i det andre settet. Det ble langt jevnere, og etter et tiebreak som endte 10-8 i amerikanerens favør, vant han settet 7-6.

Dermed måtte det tredje og avgjørende settet også spilles. Ruud åpnet best, og trakk til sist det lengste strået og vant settet 7-5. Dermed ble det seier til nordmannen etter totalt 2 timer og 21 minutters spill.

I finalen møter Ruud vinneren av matchen mellom Michael Mmoh fra USA og Sebastian Fanselow fra Tyskland.

Futures-turneringen i Bakersfield er nærmest som oppvarming å regne før 17-åringen fra Snarøya Tennisklubb neste uke skal spille kvalifisering til en ATP 1000-turnering i Florida. Når han hovedrunden der, kan han møte verdensstjerner som Novak Djokovic og Roger Federer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus