Casper Ruud til finale i California

Casper Ruud er klar for finale i Futures-turneringen i California. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud er klar for finale i Futures-turneringen i tennis i California, etter å ha slått ut amerikanske Dennis Nevolo i semifinalen.

Fremgangen fortsetter for den norske 17-åringen i USA, men det måtte tre sett til for å avgjøre matchen i Bakersfield lørdag. Det første settet gikk til Ruud med de overbevisende sifrene 6-1. Nevolo, som ligger over 150 plasser foran Ruud på ATP-rankingen – 611. plass mot Ruuds 776. – kom sterkere tilbake i det andre settet. Det ble langt jevnere, og etter et tiebreak som endte 10-8 i amerikanerens favør, vant han settet 7-6.

Dermed måtte det tredje og avgjørende settet også spilles. Ruud åpnet best, og trakk til sist det lengste strået og vant settet 7-5. Dermed ble det seier til nordmannen etter totalt 2 timer og 21 minutters spill.

I finalen møter Ruud vinneren av matchen mellom Michael Mmoh fra USA og Sebastian Fanselow fra Tyskland.

Futures-turneringen i Bakersfield er nærmest som oppvarming å regne før 17-åringen fra Snarøya Tennisklubb neste uke skal spille kvalifisering til en ATP 1000-turnering i Florida. Når han hovedrunden der, kan han møte verdensstjerner som Novak Djokovic og Roger Federer.