Meny

Haugesund vant i Riise-debut

John Arne Riise kom inn som innbytter tidlig i annen omgang. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Arne Riise kom inn som innbytter og fikk sin debut i eliteserien, men kunne ikke gjøre noe med Haugesund som slo Aalesund 3-0 på hjemmebane.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi spilte en god kamp, og jeg er overrasket over at vi ikke scoret flere mål, sa Haugesund-trener Mark Dempsey til TV 2 etter kampen.

Både Haugesund og Aalesund fikk en best mulig start på eliteserien da lagene slo henholdsvis Sarpsborg 08 og Stabæk i første runde. Lørdag var det duket for årets første kamp på naturgresset i Haugesund, og det var hjemmelaget som åpnet best på eget gress.

10 minutter ut i kampen var det Haugesunds kaptein, William Troost-Ekong, som kunne stange inn 1-0 på en corner fra Alexander Stølås. Målet kom etter at de hvitkledde hadde hatt en massivt press mot målet til Aalesund-keeper Andreas Lie.

Hjemmelaget fortsatte å være best og kontrollere kampen, og sju minutter før pause økte Sondre Tronstad til 2-0. Roy Miljeteigs skudd gikk via en Aalesund-spiller og endte som et perfekt innlegg til Tronstad som fint satte ballen mellom beina på Lie og i mål på første touch.

– Ikke godt nok

Torbjørn Agdestein var også nær å sette inn 3-0 mot slutten av omgangen, men Aalesund slapp med skrekken.

– Drittkamp. Vi må skjerpe oss, dette er ikke godt nok, sa AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise til TV 2 i pausen.

Storebror John Arne Riise var for første gang med i Aalesund-troppen etter at han ble klar for klubben like før åpningskampen mot Stabæk forrige fredag. 35-åringen startet kampen på benken, men skrev på Facebook foran kampen at han var klar til å bidra og at formen var mye bedre enn antatt.

I starten av annen omgang ble den hjemvendte sønnen sendt i oppvarming, og fra sidelinjen kunne han se hvor nær Eirik Mæland var å sende vertene opp i 3-0 da han fikk ballen perfekt servert på straffemerket, men skuddet gikk over.

Karikari økte

51 minutter var spilt da John Arne Riise fikk entre banen og gjøre sin debut i den norske eliteserien. Ti minutter senere fikk han testet ut venstrefoten da han slo et godt frispark inn i feltet, men verken Mustafa Abdellaoue eller noen andre klarte å gjøre noe smart med ballen.

Aalesund slet med å spille seg til sjanser, og Per Kristian Bråtveit i Haugesund-buret hadde lite å gjøre. Etter to kamper har han ennå ikke sluppet inn mål.

Agdestein hadde minutter før full tid alle tiders mulighet til å lage 3-0, men på åpent mål rakk han ikke helt fram på innlegget fra Kwame Karikari. Like etterpå satte imidlertid sistnevnte selv inn 3-0-målet med et flott skudd fra skrått hold.

– Jeg sitter igjen med svært lite etter denne kampen. Haugesund vant fortjent, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2.

I neste runde skal Haugesund til Drammen for å møte Strømsgodset, mens storebror Riise skal vise seg fram for hjemmepublikummet for første gang når Brann kommer på besøk til Ålesund.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus