Perle senket sjanseløse Tottenham

Borussia Dortmund tok seg enkelt videre i europaligaen. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tottenham hadde kun ørsmå sjanser til å nå kvartfinalen i europaligaen før returoppgjøret mot Borussia Dortmund. På eget gress ble det 1-2-tap og exit med 1-5 sammenlagt.

Mannskapet til Mauricio Pochettino hadde med seg 0-3 hjem fra den første åttedelsfinalen i Tyskland i forrige uke, og de færreste levnet londonerne rare sjansene til å snu duellen mot Dortmund på White Hart Lane.

Det viste seg også å bli altfor vanskelig. Pochettino valgte ikke overraskende å gjøre flere endringer på laget som slo Aston Villa i Premier League sist helg, og plasserte akkurat som i Tyskland storscorer Harry Kane på benken fra start.

Dermed ble det en annen storscorer som igjen stjal showet. Dortmund-spissen Pierre-Emerick Aubameyang scoret det første målet i 3-0-kampen i Tyskland og var også første målscorer i London.

Drøyt halve første omgang var spilt da 27-åringen fra Gabon ladet skuddfoten og hamret ballen nådeløst i lengste hjørne fra rundt 25 meters hold. Om ikke Dortmund allerede hadde kvittert ut kvartfinalebilletten, kunne det tyske storlaget trygt gjøre det da.

Aubameyang var likevel ikke ferdig for dagen. 20 minutter før full tid doblet han gjestenes ledelse etter en strålende kontring. Armenske Henrikh Mkhitaryan var nest sist på ballen.