Russisk verdensmester i svømming tatt for meldonium

Meldonium feller stadig flere profilerte idrettsfolk. Nå er svømmeverdensmester Julia Jefimova avslørt for bruk av det forbudte preparatet. Foto: Ints Kalnins, Reuters / NTB scanpix
Meldonium feller stadig flere profilerte idrettsfolk. Nå er svømmeverdensmester Julia Jefimova avslørt for bruk av det forbudte preparatet. Foto: Ints Kalnins, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svømmeverdensmester Julia Jefimova har skrevet seg på den lange listen av russiske idrettsfolk som har havnet i dopinggarnet etter å ha brukt meldonium.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stoffet som havnet på forbudslista ved årsskiftet har felt en rekke profilerte utøvere, blant dem tennisstjernen Maria Sjarapova og skøyteverdensmester Pavel Kulizjnikov.

En kilde i Russlands svømmeforbund bekreftet onsdag overfor nyhetsbyrået Tass at 23-årige Jefimova også er blant utøverne som har testet positivt på meldonium. Hun risikerer utelukkelse på livstid.

Jefimova har nemlig en tidligere dopingstraff bak seg. Hun var utestengt fra november 2013 til februar 2015 etter å ha blitt avslørt som steroidbruker.

Hun kunne konkurrere igjen i VM på hjemmebane i Kazan i fjor, og Jefimova tok i sitt comeback gull på 100 meter bryst og bronse på den dobbelte distansen. Nå kan hun se langt etter OL i Rio.

Jefimova skapte reaksjoner under VM i Kazan da hun sammenlignet sin dopingstraff med en fartsbot.