Innbytterne reddet Bayern i fotballdrama

Thomas Müller og Bayern München jublet sist i onsdagens åttedelsfinale i mesterligaen. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bayern München reiste seg i grevens tid, slo Juventus 4-2 etter ekstraomganger og sikret seg kvartfinalebillett i mesterligaen etter et sjeldent fotballdrama onsdag.

Sammenlagt endte den tysk-italienske duellen, som lenge så ut til å ende i triumf for forrige sesongs mesterligafinalist Juventus, 6-4.

To geniale bytter signert avtroppende Bayern-trener Pep Guardiola bidro til å snu fotballdramaet i München. 19 år gamle Kingsley Coman, som er på utleid fra nettopp Juventus til Bayern, kom inn i annen omgang og slo pasningen da Thomas Müller fikset ekstraomganger på overtid av ordinær tid.

I annen ekstraomgang brukte innbytter Thiago Alcántara bare sju minutter på å sende Bayern foran med 3-2 etter å ha kombinert strålende med Müller, før nevnte Coman satte spikeren i kista med et strålende avslutning.

Praktmålet satte punktum for en festaften i München.

Bayern-sjokk

Juventus sjokkerte riktignok Bayern fra start. Bare seks minutter var spilt da Paul Pogba utnyttet fryktelig forsvarsspill fra hjemmelagets side og sendte gjestene i føringen. Franskmannen fikk ballen servert av Bayern-back David Alaba og kunne enkelt trille ballen inn i det åpne målet.

Elendigheten fortsatte like etter for seiersvante Bayern i form av en førsteklasses kontring. Etter å ha vunnet ballen på egen banehalvdel driblet Alvaro Morata ikke mindre enn fire motspillere og serverte ballen til lagkamerat Juan Cuadrado. Den tidligere Chelsea-spillerne kvitterte med å lure to Bayern-spillere, før han hamret inn 2-0 bak Manuel Neuer.

Plutselig hadde Bayern-stjernene en oppgave foran seg klubben aldri tidligere hadde løst. Fem ganger tidligere hadde Bayern kommet under med 0-2 i en hjemmekamp i mesterligaen, og ingen av oppgjørene endte med seier.

Juventus kunne også ledet både 3-0 og 4-0 ved pause. Gjestene fra Torino fikk blant annet et mål feilaktig annullert.

Lewandowski tente håpet

Bayern hadde samtidig grunn til å fatte håp foran annen omgang. Den tyske giganten hadde scoret minst tre mål i alle sine sju siste hjemmekamper i mesterligaen, og målfest ble det også onsdag.

Med 20 minutter igjen, etter at Juventus hadde kontrollert mye av annen omgang, stanget Robert Lewandowski inn reduseringen og satte fyr på hjemmefansen. Målet var polakkens tiende på de sju siste hjemmekampene i mesterligaen.

Bayern presset på for utligningen som ville gi ekstraomganger, og den kom nærmest i siste øyeblikk signert Thomas Müller.

Målet var for øvrig Müllers 35. i mesterligaen. Dermed står Bayern-stjernen med ett mer enn den tyske spisslegenden Gert Müller, som scoret 34 mål i europeisk sammenheng i sin karriere.

Juventus-keeper Gianluigi Buffon spilte sin 90. mesterligakamp onsdag. Det er klubbrekord hos «den gamle dame» fra Torino. Før onsdagens oppgjør i München delte veterankeeperen bestenoteringen med spisslegenden Alessandro Del Piero.