Ajer-skade og poengdeling i Kristiansand

Kristoffer Ajer måtte ut med en vridning i kneet i første omgang mot Lillestrøm. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Stortalentet Kristoffer Ajer (17) fikk en lei start på eliteseriesesongen da han måtte gå av med kneskade mot Lillestrøm. Oppgjøret endte 1-1.

Begge lagene virket preget av premierenerver i det som ble et rotete og sjansefattig oppgjør foran drøyt 3.600 tilskuere i Kristiansand. To gode dødballer, en fra hvert av lagene, gjorde at det sto 1-1 i målprotokollen til pause, et resultat som ble stående etter ytterligere 45 minutter spill.

– Ingen stor forestilling. Lillestrøm var ekstra dårlig, vil jeg påstå. Alt i alt en skuffende match. 1-1 gir et riktig bilde av kampen, mente TV 2-kommentator Egil «Drillo» Olsen.

Celtic-klare Kristoffer Ajer måtte gå av banen ti minutter før pause, med det som senere ble bekreftet som en vridning i kneet. 17-åringen var en av Starts viktigste spillere forrige sesong og scoret åtte mål.

– Dårlig nytt for Start, selv om han har prestert bedre tidligere enn den drøye halvtimen her, sa Drillo på direkten.

To dødballmål

Kampens første mål var også kampens første sjanse. Et godt hjørnespark fra Espen Hoff fant pannebrasken til Start-debutant Tapio Heikkilä, som kom stormende på første stolpe og stusset ballen i mål.

Fem minutter fikk hjemmelaget nyte ledelsen, før Lillestrøm utlignet på dødball. Frisparket til Malaury Martin gikk forbi alle i feltet. Ballen stusset i bakken rett foran Håkon Opdal og fortsatte inn i nettet.

– Det er lov til å stille et lite spørsmålstegn ved Opdal der, selv om den er vanskelig for keeper, mente Drillo.

Sjansefattig

Sørlendingene innledet annen omgang ruskete og var heldige som ikke ble straffet for grove feil i oppbyggingsspillet. Verken Fred Friday eller Erling Knudtzon lyktes i sine kontringsforsøk for Lillestrøm.

Etter en drøy time fikk Uduak Cyril Idemokon omgangens største mulighet til å avgjøre oppgjøret. Start-spissen kom alene med Arnold Origi, men klarte ikke å få ballen forbi Lillestrøm-keeperen.

De siste drøye ti minuttene åpnet oppgjøret seg litt, og to minutter før slutt kunne Fred Friday blitt matchvinner. Opdal reddet imidlertid skuddet, og dermed ble det poengdeling i Kristiansand.