Meny

Watford sendte Arsenal ut av FA-cupen

Watford-spillerne jubler for Adlène Guediouras 0-2-scoring. Foto: Tony O'Brien (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal dominerte i første omgang, men så sluknet Arsène Wengers menn. Det utnyttet Watford, som sikret seg billett til FA-cupens semifinale med 2-1-seier på bortebane.

Odion Ighalo og Adlène Guedioura ble de store heltene for bortelaget, som sto for en stor overraskelse ved å slå ut de to siste års FA-cupmester.

Hjemmelaget, med blant andre Petr Cech, Santi Cazorla og Aaron Ramsey ute med skade, kom best i gang og skapte de største sjansene i den første omgangen. Etter ni minutter ble Olivier Giroud spilt flott gjennom av Mesut Özil. Franskmannen satte ballen oppskriftsmessig i mål, men til Arsenal-spillernes store skuffelse dro linjemannen opp flagget og vinket for offside.

Stygg Gabriel-takling

Også Joel Campbell og Mohamed Elneny hadde gode muligheter til å sende hjemmelaget i føringen i løpet av de første 45 minuttene, men uten å lykkes.

Etter rundt en halvtimes spill burde Gabriel trolig fått det røde kortet da han braste inn i Watford-kaptein Troy Deeney med to bein og knottene opp, men Arsenal-spilleren slapp unna også det gule kortet.

Tross Arsenal-dominans i første omgang, var det Watford som tok ledelsen fem minutter ut i annen omgang. Et langt innkast ble stusset videre av Deeney, og Odion Ighalo rev seg løs fra sin forsvarer og satte ballen i mål.

– Telepatien mellom spillerne er fantastisk. Når Deeney stusser ballen, så vet Ighalo hvor den havner, sa Watford-trener Quique Sánchez Flores til BBC.

Les også: Kane sendte Spurs i rygg på lederen

Scoring i krysset

Gjestene fortsatte å være skumle foran mål, og Ighalo var nær ved å score flere. Etter 63 minutter økte gjestene ledelsen med en spektakulær scoring signert Adlène Guedioura. Fra hjørnet av 16-meteren klinket han ballen opp i vinkelen, og Arsenal-keeper David Ospina rakk ikke å reagere.

– Han representerer holdningen til våre spillere godt. Han har ikke spilt mye, men har fortsatt å jobbe hardt, og nå fikk han lønn for strevet, sa Flores.

Arsenal hadde noen store sjanser mot slutten av kampen, og to minutter før full tid satte Danny Welbeck inn reduseringen. Hjemmelaget fortsatte å presse, men ble blant annet stoppet av stolpen. Watford forsvarte seg også godt og kunne til slutt juble for semifinaleplass etter seks nervepirrende tilleggsminutter.

Arsenal, som har vunnet turneringen de to siste sesongene, tapte i FA-cupen for første gang siden 2013.

– Vår fantastiske FA-cupstatistikk endte på en dag hvor vi følte at vi fortjente å vinne. Honnør til Watford som skapte få sjanser, men tok vare på dem, sa Wenger til BBC.

Les også: United og West Ham må ut i omkamp

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus