Meny

Norge fikk revansj mot Romania

Heidi Løke ble Norges toppscorer mot Romania med syv mål. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges håndballjenter viste bedre takter mot Romania på hjemmebane og revansjerte seg kraftig med 27-17-seier i EM-kvalifiseringskampen.

Norge tapte 20-25 for Romania på bortebane onsdag, og var avhengig av å vinne med minst seks mål for holde seg foran rumenerne på innbyrdes oppgjør. 27-17-seieren betyr at håndballjentene leder EM-kvalifiseringsgruppen når to kamper gjenstår. I praksis er Norge klar for EM i Sverige, og høyst sannsynlig som gruppevinner.

Tidvis svingte det skikkelig av angreps- og kontringsspillet til Norge, som hadde god kontroll på et redusert Romania-lag gjennom store deler av kampen i Stavanger.

– Jeg synes jentene svarte bra. Det var ingen som var fornøyde med det vi gjorde verken kollektivt eller individuelt mot Romania borte. Det fløt bedre enn på onsdag, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til MAX etter kampen.

Målvakt Kari Aalvik Grimsbø var Norges beste spiller med flere viktige redninger, spesielt i første omgang. Heidi Løke ble toppscorer, med syv scoringer på like mange forsøk.

– Jeg synes først og fremst vi var mye mer fokusert fra start. Jeg vet at de sparte en del spillere, men jeg synes vi gjorde en god jobb, sier Løke.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus