Karikari avgjorde for Haugesund

Haugesunds Kwame Karikari ble matchvinner med kampen eneste scoring mot Sarpsborg i eliteserien i fotball søndag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Haugesund og innbytter Kwame Karikari slo til direkte med 1-0-seier borte mot Sarpsborg søndag.

Med åtte minutter igjen av ordinær tid dukket FKH-innbytter Karikari opp inne i Sarpsborg-feltet. Han banket til på direkten på pasning fra Haris Hajradinovic og plasserte ballen nede i hjørnet for en dekket Sarpsborg-målvakt Arild Østbø.

Det tok litt tid før Karikari ble klar for Haugesund, og noen synes kanskje at signeringen kunne virke litt desperat.

– Han vil bli veldig bra for oss, var alt trener Mark Dempsey ville si om den saken.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var en fantastisk prestasjon av oss. Ikke perfekt, men det var et stort fremskritt fra i fjor. Vi forsvarte oss bra, og jeg synes dette var fortjent, sa Dempsey til TV 2.

– Jeg har jobbet hardt på treningene, og det var veldig viktig med scoring, sa Karikari selv.

Det har vært en viss spenning knyttet til Sarpsborg-laget foran denne sesongen. Geir Bakke har gjort mange endringer i stallen, og bare tre mann var tilbake fra startelleveren i cupfinalen i fjor. Det var danske Steffen Ernemann og Patrick Mortensen og backen Kjetil Berge.

Sarpsborg vant 3-0 i tilsvarende kamp i fjor, men var langt unna seieren denne gangen. Til det var gjestene for smarte og lyktes dessuten med sine tidlige bytter.

Sjansefattig

Det ble en sjansefattig kamp i 1. omgang, med et litt oppdrevet tempo og mye løping. Men ingen av lagene våget å ta særlig initiativ i det offensive spillet. Det handlet veldig ofte om å ha mange nok mann bak ballen hele tiden.

Nærmest scoring var gjestene. Ibrahim Shuaibu fikk stå helt umarkert innenfor 16-meteren, men den svake avslutningen gikk utenfor målet til Arild Østbø.

Sarpsborg-trener Geir Bakke måtte innrømme at laget hans bar preg av litt nerver innledningsvis.

Straffe?

Sarpsborg var likevel nær scoring. Tidlig i annen omgang var Alexander Groven på vei gjennom. FKHs sistemann Alexander Stølås virket på etterskudd og nærmest snublet i Groven, som gikk over ende innenfor 16-meteren. Det kom derimot ingen reaksjon fra dommerne på episoden.

– Det er kjedelig at vi tapte. Vi hadde nok litt høye skuldre og fikk ikke helt til spillet vi håpet på, sa Groven, som nok mente at han var foran Stølås i situasjonen og at dommeren burde ha dømt frispark eller straffe.

– Det er tungt nå, men vi må bare riste det av oss til neste kamp, sa Groven.

Sarpsborg hadde også en stor sjanse helt mot slutten av kampen, men Matti Lund Nilsens heading gikk rett på FKH-målvakt Per Kristian Bråtveit.