Nysigneringer sikret Glimt-seier

Bodø/Glimts Emil Jonassen feirer sitt aller første Glimt-mål sammen med Trond Olsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med hver sin suser sørget debutantene Emil Jonassen og Milan Jevtovic for at tre poeng ble værende i Bodø da Glimt slo Sogndal 2-0 i serieåpningen.

Aasmund Bjørkan har erstattet Jan Halvor Halvorsen på trenerplass i Glimt siden forrige sesong, og laget har også mange nye spillere i stallen. Profiler som Alexander Sørloth, Papa Alioune «Badou» Ndiaye, Vieux Sané og Pavel Londak har alle forlatt Aspmyra, og ekspertene har tippet at Glimt får det tøft i årets eliteserie.

Seriestarten ble imidlertid meget god for de helgule som i år feirer 100 år, og to debutanter fikk vist seg frem med scoring.

Emil Jonassen, som kom fra Odd foran sesongen, klinket inn 1-0 like før pause i sin første eliteseriekamp for Bodø/Glimt. Sogndal-spillerne klarte ikke å klarere ordentlig etter en corner, og fra kloss hold klemte venstrebacken til, og ballen føk inn i nettet bak Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Sogndal hadde få problemer med å rykke opp fra 1. divisjon i fjor, og første omgang mot Glimt var jevn selv om hjemmelaget tok pause med ledelse. Glimt skapte også flest sjanser i annen omgang, men etter 77 minutter kunne man notere en kjempesjanse for gjestene.

Martin Ramsland fikk avsluttet, men Glimts islandske keeper Hannes Thór Halldórsson var kjapt nede og reddet skuddet fra Sogndal-spissen. Returen havnet hos spissmakker Kristian Fardal Opseth, men Sogndal-spilleren ble vinket av for offside.