Meny

Islending reddet TIL-poeng etter marerittstart

Fredrik Aursnes sendte jubler for sin scoring. Han sendte Molde i føringen mot Tromsø før minuttet var spilt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde åpnet sin eliteseriesesong med scoring etter bare 35 sekunder, men islendingen Aron Sigurdarson sørget for at Tromsø fikk med seg 1-1 og ett poeng.

– Vi fikk en fantastisk god start, men Tromsø fortjente det ene poenget og kanskje flere. De skapte mange store sjanser, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Gullkandidat Molde sikret seg en drømmestart på hjemmebane da laget vartet opp med et lekkert angrep som resulterte i scoring i første minutt. Eliteseriedebutant og stortalent Fredrik Aursnes (20), som ble hentet til Molde fra Hødd foran sesongen, spilte til Mattias Moström, fikk ballen igjen og satte den kontrollert forbi Gudmund Kongshavn i Tromsø-buret.

Tverrligger-skudd

Bortelaget fikk altså en marerittstart, og Molde fortsatte å være best i åpningen. Bård Floviks menn kom seg litt etter hvert, og Magnus Andersen hadde en god mulighet til å utligne etter et kvarters spill, men skuddet fra rundt åtte meter traff ikke mål.

Også Gjermund Åsen hadde sjansen til å score for gjestene i første omgang, men Tromsø-spilleren satte ballen i tverrliggeren og over.

Molde startet med den tidligere storspilleren Eidur Gudjohnsen på topp, men isledningen forlot banen etter 66 minutter uten scoring. Fire minutter senere var det i stedet en annen islending som viste seg frem. Tromsøs nysignering Aron Sigurdarson (22) driblet seg forbi Molde-forsvarerne og satte ballen i mål fra skrå vinkel, mellom beina på keeper Ethan Horvath.

– Det var en tøff kamp, men vi kan gå stolte herfra. Det føles bra å score i første kamp, sa Sigurdarson til TV 2.

Les også: Nordkvelle avgjorde for Odd mot RBK

Molde-kjør mot slutten

Etter Tromsøs scoring var det Molde som kjørte kampen, og etter 82 minutter var Mohamed Elyounoussi svært nær å sende vertene foran igjen med en heading, men Kongshavn vartet opp med en flott redning.

Samme Molde-mann var frempå igjen etter 90 minutter, men traff dårlig på et skudd og sendte ballen en halvmeter utenfor målet. Bortelaget forsvarte seg godt i sluttminuttene og så fornøyd ut med ett poeng borte mot gullkandidat Molde.

– Det var en heltemodig gjeng som kjempet utpå her. Vi fortjente det ene poenget. Molde kommer til å være en gullkandidat i år, og det er godt å levere en god bortekamp her, sa TIL-trener Bård Flovik til TV 2.

Molde møter Stabæk på bortebane i neste runde, mens Tromsø får besøk av Start.

Les også: Lillebror Riise viste seg frem foran storebror

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus